Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Προεκλογική επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών

Προεκλογική επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών

Είναι υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, ονομάζεται Κρίστοφερ Σμαρτ και ήρθε στην Αθήνα για επαφές σε υψηλό επίπεδο

Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα, έχοντας πάντα έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ που έφτασε χθες θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά αλλά και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο πρόγραμμα υπήρχε και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη που τελικώς αναβλήθηκε.

Το κρίσιμο σημείο θεωρείται η εκλογική αναμέτρηση. Το μόνο που δεν πειθυμούν οι Αμερικανοί είναι η αστάθεια. Μπορεί να μην έχουν ηχηρές παρεμβάσεις (τουλάχιστον ακόμη) ωστόσο η επίσκεψη θεωρείται πως έχει ιδιαίτερο νόημα τόσο σε οικονομικό, όσο και σε ενεργειακό επίπεδο.

Οι Αμερικανοί παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στα θέματα ενέργειας, καθώς εταιρείες κολοσσοί κατέφθασαν για να συμμετάσχουν στις έρευνες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν σκαμπανεβάσματα στην οικονομική πολιτική σε μια περίοδο που η δική τους οικονομία παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης.

Διαβάστε επίσης:
Οι εκλογές της κρίσης – Σήμερα στον Κ. Παπούλια ο Πρωθυπουργός για την προκήρυξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε