Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προγραμματικό Συνέδριο ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι “μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία θα έχουμε ένα προγραμματικό Συνέδριο, το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα”.

Ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ, συμμετοχική διαδικασία και δημοψήφισμα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι “θα υπάρξει διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων, ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά πανηγυρική ψήφιση”, που θα συνιστά και τη δέσμευση του κόμματός μας για αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι “μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία θα έχουμε ένα προγραμματικό Συνέδριο, το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα”.

Tόνισε δε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συνέπεια και αξιοπιστία: “Αυτό που μας συνδέει με το λαό είναι το πρόγραμμά μας και η πολιτική μας. Όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, η πολιτική μας δείχνει πως θα πολιτευθούμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Κι όταν είμαστε στην κυβέρνηση, η πολιτική μας είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας. Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα, πέθανε. Από δω και πέρα ό,τι πούμε και ό,τι αποφασίσουμε όπως πρέπει να το αποφασίσουμε -δηλαδή σε πλήρη αρμονία όλα αυτά τα συγκεκριμένα τμήματα και οι ομάδες που πρόκειται να γίνουν- θα είναι και αυτό το οποίο θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό που λέμε σήμερα”.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα στοιχεία που πρέπει να έχει το πρόγραμμα της ΝΔ για να προσελκύει την κοινωνία: “να αλλάζει ό,τι πρέπει να αλλάξει, να διατηρεί ό,τι πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει, να κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε αυτά που οφείλουμε να αλλάξουμε και σ’ εκείνα τα οποία οφείλουμε να κρατήσουμε όρθια, να πείσει, με το λόγο του, την ευρύτερη κοινωνία.”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη συμμετοχής της κοινωνίας στη σύνταξη του προγράμματος: “Πρέπει να έχουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της κοινωνίας μας, κι όχι μόνο από το στενό κομματικό πυρήνα”, είπε και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα θα μετατραπεί σε δέσμευση.

Ο κ. Σαμαράς έβαλε και τις γενικές προϋποθέσεις λέγοντας ότι “το πρόγραμμα θα στηρίζεται σε στέρεες αρχές της παράταξής μας, θα είναι ρεαλιστικό, πάνω απ’ όλα, θα είναι εφαρμόσιμο και θα έχει το άλλο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Το οραματικό του κομμάτι”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε