Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόκληση από την Ολλανδία: “Σταματάμε τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα”

Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, κ. Γιαν Κις, ο οποίος απειλεί άμεσα να μη δόσει ούτε ευρώ η Ολλανδία στο μηχανισμό διάσωσης αν η Ν.Δ. συνεχίσει να αρνείται τη στήριξη στο πακέτο διάσωσης

“Δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία” λέει ο Ολλανδός στους Γερμανικούς Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Ολλανδός υπουργός αντέδρασε με οξύ τρόπο στο επιχείρημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ότι τα περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης θα ωθήσουν την Ελλάδα μόνο βαθύτερα στην ύφεση. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει πολύ περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.

O Κις χαρακτήρισε ως “μια επιλογή” την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά όχι ακόμηα καθώς πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να πιέζεται για αλλαγές καθώς φαίνεται (και από τις δηλώσεις του) πως ο υπουργός Οικονομικών των Ολλανδών έχει τη χειρότερη εικόνα για τη χώρας μας

“Η συλλογή των φόρων είναι πάντα ελλιπής, υπάρχει πάρα πολύ γραφειοκρατία και ρυθμιστικό πλαίσιο, πάρα πολλά μονοπώλια και διαφθορά και η αγορά εργασίας δεν είναι αρκετά ελαστική”.

Ο υπουργός είπε ότι φαίνεται η Ελλάδα να μην έχει τηρήσει τους όρους του προγράμματος που συνόδευσε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι στο δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε το ΔΝΤ. “Διαφορετικά, η Ολλανδία δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρώπη: Πάρτε μέτρα να βάλουμε πλάτη για να μην χρεοκοπήσετε

Αμηχανία στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε