Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκλητικό παιχνίδι από τα στελέχη της Siemens – Δεν αποκάλυψαν τίποτα στα μέλη της Εξεταστικής

Η κ.Αικατερίνη Τσακάλου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η κ.Αικατερίνη Τσακάλου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Μαυρίδης, Δενδρινός, Τσακάλου περιφρόνησαν την εξεταστική 
– ‘Αδειασε τον δικηγόρο της η Αικ. Τσακάλου – Είπε οτι δεν μίλησε στην δικαιοσύνη για άλλους πολιτικούς
– Κόκκαλης, Σκαρπέλης και Λάμπρου θα κληθούν να καταθέσουν
– Αινιγματική δήλωση Βερελή

Με περιφρόνηση αλλά και δηκτικό ύφος εμφανίστηκαν χθες στελέχη της Siemens ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής αφού όχι μόνο αρνήθηκαν να απαντήσουν στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών αλλά αντιμετώπισαν και απαξιωτικά τον θεσμό. Αυτό μάλιστα οδήγησε τον βουλευτή και μέλος της εξεταστικής κ. Τζαβάρα να ζητήσει να κηρυχθεί ανεπιθύμητη η Siemens απ’ όλους τους διαγωνισμούς. 

Εν τω μεταξύ, ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη να κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή οι κύριοι Σ. Κόκκαλης, Πέτρος Λάμπρου (πρωην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ) και Γιώργος Σκαρπέλης (πρωην αναπληρωτής γ.δ. του ΟΤΕ). Αυτό θα γίνει πιθανότατα τις επόμενες δυο εβδομάδες.

‘Αδειασε τον Κούγια η Τσακάλου

Για τρίτη φορά περασε το κατώφλι της εξεταστικής η κα Αικατερίνη Τσακάλου η οποία κλήθηκε να καταθέσει και πάλι μετά τις δηλώσεις του συνογόρου της Αλέξη Κούγια οτι είπε στον εισαγγελέα και άλλα ονόματα πολιτικών.
“Πρόκειται για λανθασμένη διατύπωση του δικηγόρου μου που δεν αποδίδει όσα κατέθεσα εγώ στην δικαιοσύνη”, είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας κατ’ αρχήν άναυδους τους βουλευτές, ενώ στην συνέχεια προκάλεσε την οργή τους με το απαξιωτικό της ύφος.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός οτι, την ώρα που ο κ. Κούγιας έκανε αυτές τις δηλώσεις η κα Τσακάλου στεκόταν δίπλα του!
 
Μπορεί τελικά ν’ ανοίξει το στόμα του ο Μαυρίδης

“Θα σας απαντήσω αν θα καταθέσω κάνοντας χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης Καστανίδη”, είπε τελικά μετά από έντονες πιέσεις που του άσκησαν τα μέλη της Εξεταστικής, ο Πρόδρομος Μαυρίδης (φέρεται να είναι ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens).
Ο κ. Μαυρίδης είχε προηγουμένως αρνηθεί να συνδράμει την επιτροπή στο έργο της επικαλούμενος οτι είναι κατηγορούμενος. 
Αρνήθηκε επίσης και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την πρώην γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου, κα Αικατερίνη Τσακάλου.

Δενδρινός: Ο Χριστοφοράκος ζήτησε από υπουργούς να προτιμήσουν την Siemens για το C4i

Αυτό αποκάλυψε ο πρώην πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Siemens Διονύσης Δενδρινός λέγοντας οτι με εντολή Χριστοφοράκου το 2003 είχε συντάξει και στείλει non paper σε υπουργούς, που δεν κατονόμασε, να προτιμήσουν την κοινοπραξια Saic και Siemens για το έργο του C4i.

Nωρίτερα φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να πει την αλήθεια. Όπως είπε, «έχω υποχρέωση και η αλήθεια είναι διαφορετική και από αυτή που γράφεται σε δημοσιεύματα».

Υποστήριξε ότι μπορεί να έχουν δοθεί χρήματα, αλλά όχι στην κλίμακα που γράφονται και όχι για όλες τις δουλειές.

“Ο Σίκατσεκ” -είπε- “μπορεί να χρησιμοποίησε το C4I για να παίρνει λεφτά για άλλες δουλειές”, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά το C4I δεν υπήρχε η παραμικρή εύνοια της SAIC στη Siemens.

Τα ταξίδια της επιτροπής στην Γερμανία

Τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουν στην Γερμανία μέλη της Εξεταστικής προκειμένου να πάρουν κατάθεση από το πρώην στέλεχος της Siemens Ράϊνχαρντ Σίκατσεκ, ενώ και ο  πρώην οικονομικός διευθυντής του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας της μητρικής Siemens Μίχαελ Κούτσενροιτερθα μεταβεί αυτοβούλως από το Ντουμπάϊ στην Γερμανία για να διευκολύνει το έργο των ελλήνων βουλευτών.

Εντασεις  για την αποκάλυψη των ονομάτων επιχειρηματιών από την επιτροπή

Παρά το γεγονός οτι την Τετάρτη είχε συμφωνήσει στην δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα επιχειρηματιών που θα περάσει από κόσκινο η επιτροπή για να διερευνήσει τυχόν σχέσεις τους με τα μαύρα ταμεία, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής κ.Τζαβάρας δήλωσε χθες αντίθετος.

Επιτέθηκε μάλιστα στον Πρόεδρό της κ. Σήφη Βαλυράκη, λέγοντας οτι δεν είναι σωστό να δίνονται στην δημοσιότητα ονόματα που περιέχονται σε έγγραφα γιατί παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών… 

Επιστολή Βερελή

Εν τω μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ουδέποτε είχε επαφές με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αν και κάτι τέτοιο επιδιώχθηκε από την πλευρά του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, ούτε καν σε κοινωνικό επίπεδο. Επίσης, αναφέρει ότι ουδέποτε δέχθηκε δώρα από τη Siemens, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο από αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε στο υπουργείο με επικεφαλής τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.

Ο κ. Βερελής επισημαίνει με νόημα στο τέλος της ανακοίνωσής του ότι, εάν κάποιος ήθελε να έρθει σε επαφή με τον κ. Χριστοφοράκο, χωρίς να το μάθουν τρίτοι ή η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, θα μπορούσε εύκολα να το πράξει, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχαν ήδη τα καρτοκινητά τηλέφωνα, τα οποία τότε δεν ήταν υποχρεωτικό να είναι επώνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Αυτοί είναι οι 25 επιχειρηματίες που ελέγχονται για εμπλοκή στην Siemens

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε