Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προωθείται δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ – Πιέζουν τον Παπανδρέου να “ανοίξει” τα χαρτιά του

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δηλώνει οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επόμενη μέρα ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις και τις προθέσεις του.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προτείνει και έκτακτο συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει για το εθνικό σχέδιο και το εκλογικό πρόγραµµα και στη συνέχεια εκλογή νέου προέδρου πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Σκανδαλίδης απευθύνει έκκληση για πανστρατιά σε στελέχη που έχουν αποµακρυνθεί ή έχουν διαγραφεί “όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος ή ο Γιώργος Φλωρίδης για παράδειγµα”, όπως λεει χαρακτηριστικά. Επιπλέον, προτείνει την υιοθέτηση της απλής αναλογικής ώστε να δηµιουργηθεί ένα ευρύ µέτωπο συνεργασιών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, κορυφαία στελέχη προωθούν ένα ιδιότυπο καθεστώς δυαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, παρά την τοποθέτηση των κ. Α. Λοβέρδου και Μ. Χρυσοχοΐδη υπέρ της “καθαρής λύσης” εκλογής του διαδόχου του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος από τη βάση.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει παραμονή του κ . Παπανδρέου στην ηγεσία μέχρι τις εκλογές και ανάδειξη του επικεφαλής για την πρωθυπουργία από την Κ.Ο. ή το Εθνικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, θα προβλέπεται ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου θα αποχωρήσει και όποιος έχει ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ σε αυτές θα «νομιμοποιηθεί», σύμφωνα με το Καταστατικό από την κομματική βάση.

Διαβάστε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε