Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Προωθείται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις προμήθειες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ημέρα που η Βουλή συζητούσε το σκάνδαλο των υποβρυχίων,το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στις ΕΔ! Το νομοσχέδιο προβλέπει κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το νομοσχέδιο η Βουλή καθίσταται πλέον το πλήρως και απολύτως αρμόδιο όργανο για όλες τις διαδικασίες αμυντικών πρωτοβουλιών, από την έναρξη της διαδικασίας έως και την κατακύρωση κάθε προμήθειας.

Οι δε εγγυήσεις διαφάνειας, που περιλαμβάνουν τον διαρκή έλεγχο της Βουλής και τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα ισχύουν όχι μόνο για τις συμβάσεις που εμπίπτουν στην κοινοτική δηγία αλλά και για κάθε άλλου είδους συμβάσεων στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε για το εξοπλιστικό 15ετές πρόγραμμα,επιμένοντας στη περικοπή του 70% των δαπανών.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στο υπουργικό Συμβούλιο πως σύμφωνα με τον μεσοπρόθεσμο αυτό σχεδιασμό και χωρίς να θίγεται σε τίποτε η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, η ετήσια οροφή πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα δεν θα υπερβαίνει τα 850 εκατ. ευρώ δηλαδή το 0,3% του ΑΕΠ περίπου.

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε