Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Προς νέο κόμμα ολοταχώς ο Αλαβάνος

Τέσσερις βασικούς στόχους θέτει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής που θα αποκτήσει πανελλαδική δικτύωση με βάση την απόφαση της παναττικής σύσκεψης των στελεχών του που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση η πανελλαδική δικτύωση του Μετώπου έχει σκοπό “να προωθήσει την ιδέα της οικοδόμησης πλατιού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου”, όχι όμως ως κόμμα , αφού όπως αναφέρει αυτό δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις τους, αλλά ως “ανοιχτό πολιτικό σχέδιο”.

Οι στόχοι που θέτει το Μέτωπο είναι:

1. Να φύγει η κυβέρνηση,
2. Να φύγουν Τρόικα και Μνημόνιο,
3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και
4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής τον Ιανουάριο του 2011.

Η απόφαση αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει η δυνατότητα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης τον Ιανουάριο ώστε να ληφθούν αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο από τη βάση και όχι σε επίπεδο κορυφής . Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του Μετώπου που είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε