Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πρόσκληση Δραγασάκη για συστράτευση ώστε να αντιμετωπιστούν μνημόνια και επιτροπεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μήνυμα για συστράτευση όλων των δυνάμεων ώστε να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία έστειλε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση που είχε με τους ΑΧΕΠΑ “επεσήμανε την ανάγκη συστράτευσης όλων στην εθνική προσπάθεια για το τέλος των Μνημονίων, την άρση της επιτροπείας και την οριστική έξοδο από την κρίση”.

Παράλληλα τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της συμβολής της ελληνικής ομογένειας και εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει η ΑΧΕΠΑ στην προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου και δραστηριοποιείται.

Την πρόσκληση απεύθυνε ο Γιάννης Δραγασάκης σήμερα όταν συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (ΑΧΕΠΑ).

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν πολιτικές που όχι μόνο δεν θεράπευσαν την κρίση, αλλά την επιδείνωσαν, με αποτέλεσμα η χώρα να περάσει δύσκολους καιρούς. Πλέον όμως, υπογράμμισε πως τίθενται οι βάσεις της ανάκαμψης και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μάχη κατά της διαφθοράς που αποδίδει αποτελέσματα και αποδεικνύει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζονται αποφασιστικά παθογένειες του παρελθόντος.

Ο κ. Δραγασάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες της Κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και την υιοθέτηση ενός νέου υποδείγματος Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων και ανέλυσε τα κίνητρα που προσφέρονται για επενδυτικά σχέδια μακράς πνοής σε τομείς που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Οι ξένες επενδύσεις, όπως και οι επενδύσεις Ελλήνων του εξωτερικού, μπορούν να έχουν καθοριστική συμβολή στο συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Συγχαίροντας την ΑΧΕΠΑ για την έντονη κοινωνική ευαισθησία και την πολυσχιδή σχετική δράση της, ανέδειξε τη δέσμη πολιτικών της κυβέρνησης που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού, τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε την ΑΧΕΠΑ να συμβάλει σε αυτόν τον πρωταρχικής σημασίας σκοπό.

Η αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ δήλωσε τη διαθεσιμότητά της για την υποστήριξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, ειδικά δε στη διεθνή προώθηση της εικόνας της χώρας, απαλλαγμένης από στερεότυπα και παραπλανητικές εντυπώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε