Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρόσκληση Γκρούεφσκι στον Σαμαρά για συνάντηση

 Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, η οποία δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα από το γραφείο του, επισημαίνει προς τον κ. Σαμαρά “ότι η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακεδονική κυβέρνηση και για τους πολίτες της χώρας μου”.

“Επίσης, ιδιαίτερη σημασία για εμάς”, αναφέρει ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι, “αποτελεί η συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας. Η πρόοδος μίας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωση της στις ευρωαατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολο της”, προσθέτει.

“Αφορμή για την επιστολή μου αυτή προς εσάς, αποτέλεσαν οι ανακριβείς φήμες που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ότι δήθεν δεν υπήρξε πρόσκληση ή προσπάθεια για συνάντηση με εσάς ,στη διάρκεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία”, αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι και καταλήγει:

“Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την αίσθηση ότι ίσως πρόκειται για λάθος ή για σύγχυση αυτού που διέδωσε την ανακριβή αυτή τοποθέτηση προς τα ελληνικά ΜΜΕ, και για άλλη μια φορά σας εκφράζω το ενδιαφέρον μου για την πραγματοποίηση συνάντησης.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα με την επιστολή αυτή, και προς το συμφέρον της ενδυνάμωσης του διαλόγου μεταξύ των χωρών μας, να σας προσκαλέσω σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που εσείς θα επιλέξετε. Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου επί ουσιαστικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα θα ήταν δυνατόν να συμβάλουμε στις προσδοκίες για κοινή ευημερία και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Για άλλη μια φορά τονίζω ότι αφήνω στην δική σας ευχέρεια να ορίσετε τον τόπο και το χρόνο της συνάντησης”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε