Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρόταση για εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Βέτο από τη ΝΔ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μετά τις απίστευτες καταγγελίες από μέλη της Στατιστικής Υπηρεσίας για παρέμβαση στο έργο της ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 και ύστερα απ’ την αποστολή του σχετικού φακέλου στη Βουλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα το ΠΑΣΟΚ,

όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο, κατέθεσε πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
Πρώτος από τους 111 βουλευτές υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου και όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθούν:

-Ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα, ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009.

-Ποιες διαρθρωτικές αδυναμίες, που υφίστανται διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα να αμφισβητείται διαρκώς ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων.

«Βέτο» της Ν.Δ. στη συζήτηση του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από τις εκλογές.

Στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε προσχηματικό το αίτημα, υπονοώντας πως το ΠΑΣΟΚ ζητά το Κοινοβούλιο να αποφασίσει τώρα για τη σύσταση ή όχι Εξεταστικής Επιτροπής για να δημοσιονομικά, που έχει την πλειοψηφία. Παράλληλα τόνισε με έμφαση πως την υπόθεση πρέπει να την ερευνήσει η επόμενη Βουλή. Κατόπιν αυτού αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η συζήτηση και ψηφοφορία επί του αιτήματος του Γιώργου Παπανδρέου και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζητούσαν να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει αυτή η Βουλή να λάβει απόφαση για το θέμα και ζητά από τη Διάσκεψη των Προέδρων την επόμενη εβδομάδα να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης, με το επιχείρημα πως «δε μπορούμε να πάμε σε εκλογές με ανοιχτό το θέμα της αμφισβήτησης των δημοσιονομικών στοιχείων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε