Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Πρωθυπουργός της Ελλάδας: η χειρότερη δουλειά στην Ευρώπη!»

«Σώζοντας την Ελλάδα: μπορεί ο Λουκάς Παπαδήμος να χειριστεί τη χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;» διερωτάται το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Time.

Γιατί το έργο του δεν είναι μόνο να σώσει την Ελλάδα, αλλά να τραβήξει μαζί του και την ευρωζώνη, που ζει τη χειρότερη κρίση από την ημέρα που «γεννήθηκε». Στο κείμενο τονίζεται πως η ζημιά που προκάλεσε η απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα είναι ένα ακόμη στοίχημα του νέου πρωθυπουργού αφού καλείται να δράσει γρήγορα, αν θέλει να ανατρέψει το κακό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει και το (ειρωνικό) σχόλιο για το μαραθώνιο διαβουλεύσεων ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα για το ποιος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Και όπως αναφέρει στο κείμενο, σε ραδιοφωνικό γκαλοπ, οι ακροατές πρότειναν για πρωθυπουργό τον Τεν Τεν ή τον… Πούτιν.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό Spiegel φιλοξενεί αφιέρωμα στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας με τον τίτλο: «Λουκάς Παπαδήμος, ένας άνδρας που δείχνει το δρόμο».

Σε πολλά πρωτοσέλιδα του σημερινού διεθνούς Τύπου εξακολουθούν να συνδέουν την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη στην Ιταλία. «Ελλάδα και Ιταλία αναζητούν βοήθεια από τεχνοκράτες, το ερώτημα είναι αν εκείνοι θα τα καταφέρουν εκεί όπου απέτυχαν οι προκάτοχοί τους», γράφουν οι New York Times.

BBC: Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αναζητά ενότητα
Και υπάρχει η εκτίμηση πως παρά τις πολιτικές εξελίξεις οι αγορές δεν θα καθησυχαστούν αν τόσο οι χρεωμένες χώρες, όσο και η Ευρώπη δεν κάνουν σοβαρά βήματα για την επίλυση της κρίσης.
Le Monde: Μετά τον Παπανδρέου και τον Μπερλουσκόνι, ποιος θα παραιτηθεί;
Figaro: Λουκάς Παπαδήμος, ο αξιόπιστος τεχνοκράτης

Με ειρωνεία και… ανακούφιση υποδέχεται τα νέα ο Economist. «Μπορεί να τους πήρε μία εβδομάδα να καταλήξουν, αλλά τουλάχιστον η επιλογή Παπαδήμου μοιάζει λογική», αναφέρεται στο άρθρο και τονίζει τα όσα (τουλάχιστον κωμικοτραφικά) έγιναν τις τελευταίες μέρες με τις διαρροές, τις διαπραγματεύσεις και τις… ήξεις αφίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Liberation: “Ξεφτιλίσαμε τους απατεώνες, τεμπέληδες και gay Έλληνες”

Αβραμόπουλος – Δήμας μεταξύ των 4 που πρότεινε η Ν.Δ για τη νέα κυβέρνηση – Τρία πρόσωπα σε υπουργεία από το ΛΑΟΣ

Αποκάλυψη Newsit – Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”

Πως ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος το 1966; ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε