Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η πρώτη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη σκληρή συμφωνία

Η πρώτη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη σκληρή συμφωνία

To πρώτο στίγμα των προθέσεων και διαθέσεών της έδωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επικείμενη συμφωνία, αλλά και για τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ομήρου, έκανε λόγο για μία πλευρά που επιθυμεί να καθυποτάξει τα κοινοβούλια και τους λαούς και να εξαερώσουν τη δημοκρατική λειτουργία.

Σχολιάζοντας τις απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως είναι “ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε ως μέσο επίτευξης της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού, εναντίον των λαών, εναντίον των κοινωνιών και με θύμα τα δικαιώματά τους και τη Δημοκρατία. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει τραυματική εμπειρία από τέτοιους εκβιασμούς και όσον αφορά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με έχετε ακούσει πολλές φορές να κάνω μνεία σε αυτήν την εχθροπραξία που συνέβη το Μάρτιο του 2013 κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους ομολόγους μας και στους κοινοβουλευτικούς σε όλη την Ευρώπη, να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά τέτοιοι εκβιασμοί να απευθυνθούν σε Κοινοβούλια”.

Η κ Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως επισπεύδεται μία ασφυξία και ένας εκβιασμός, αλλά εν συνεχεία με τις δηλώσεις δεν έκανε ξεκάθαρη τη στάση της σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή μία τέτοια συμφωνία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως η εμπειρία του κυπριακού κοινοβουλίου είναι ένα χρήσιμο και πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις και για τις στάσεις που όλοι και όλες θα κληθούμε πολύ σύντομα να αναλάβουμε”. Αυτή η δήλωση ίσως να κρύβει πως η Πρόεδρος της Βουλής σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία στη Βουλή, δεν θα δημιουργήσει εμπόδια στη διαδικασία, όπως πολλοί από την κυβέρνηση φοβούνται.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Ομήρου για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παραδίδοντάς του και το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο το μνημονιακό χρέος είναι στο σύνολό του παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Ο κ. Ομήρου, μάλιστα, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, «είχε την πρωτοβουλία πριν από λίγες ημέρες, όταν του απέστειλα σε ηλεκτρονική μορφή το πόρισμα, να μας απευθύνει μια θερμή επιστολή υποστήριξης του έργου της Επιτροπής και της αναζήτησης της Αλήθειας επ’ ωφελεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαϊκών λαών».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε