Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Προβόπουλος: «Μεγάλο ζητούμενο η ανάπτυξη»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Όσο πιο τολμηρά και αποφασιστικά κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στην ανάπτυξη», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Η διευθέτηση χρόνιων αδυναμιών και προβλημάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, η οποία είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία, επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προβόπουλος πρόσθεσε πως «όσο υπάρχουν αυτές οι αδυναμίες, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε την ανάπτυξη». Σημείωσε δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό διαπίστωσε «με μεγάλη χαρά αρκετά μεγάλη σύμπτωση απόψεων σχετικώς με το ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος για να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Ο Κάρολος Παπούλιας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, για τις οποίες ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι «βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, καθώς πέρυσι ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».

Ο κ. Προβόπουλος διευκρίνισε, πάντως, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ο τραπεζικός τομέας έχει υποστεί την ταλαιπωρία της δημοσιο-οικονομικής κρίσης, ενώ, αντιθέτως, στην Ιρλανδία ο τραπεζικός τομέας δημιούργησε τα προβλήματα στην κυβέρνηση. «Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που επείγει το θέμα της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος», δήλωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε