Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Μήνυμα στην ΕΚΤ μέσω… Βαρουφάκη στέλνουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Μήνυμα στην ΕΚΤ μέσω… Βαρουφάκη στέλνουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Mega φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα όλων των μεγάλων γερμανικών εφημερίδων με σχεδόν κοινό τίτλο: «Η ΕΚΤ δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε».

Αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο αφού το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, υπό τον Μ. Ντράγκι, θα πάρει νέα απόφαση για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας χθες βράδυ στο Mega διατύπωσε ”παράπονα” για την αυστηρότητα της.

Όλα δείχνουν πως οι μεταβολές της ΕΚΤ, αν υπάρξουν, θα είναι οριακές, αν και από κάποιους καλλιεργήθηκε ένα κλίμα υπερβολικών προσδοκιών. Οι Γερμανοί είναι οι πρώτοι που δεν θέλουν να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα και το δείχνουν με οποινδήποτε τρόπο. Ακόμα και με τα πρωτοσέλιδά τους.

Το Spiegel βάζει στο πλάνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάζοντας τίτλο: «Ο Βαρουφάκης πυροβολεί την ΕΚΤ και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».


Με τον ίδιο τίτλο που έχουν και οι άλλες εφημερίδες και η Bild.

Περί…. ανάσας και το πρωτοσέλιδο της Suddeutsche ότι δηλαδή η ΕΚΤ δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε και σε άρθρο πάλι για την Ελλάδα λίγο πιο κάτω αναφέρεται στην μετονομασία της τρόικας που έρχεται και πάλι στην Αθήνα ως Brussels Group.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε