Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ψεύτης ο Κουβέλης”: Άγρια επίθεση για το “δεν δέχτηκα πρόταση για ΠτΔ από τον Σαμαρά”

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, όχι για το αν ψήφισε ή όχι ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 (το οποίο διαψεύδει) αλλά γιατί αρνείται πως το 2014 είχε δεχτεί πρόταση από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του άλλοτε στενού του συνεργάτη Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος τον κατηγόρησε πως λέει ψέματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr το περασμένο Σάββατο (25.02.2017) ο Φώτης Κουβέλης ρωτήθηκε για το αν είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 ενώ ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και το διέψευσε κατηγορηματικά.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του ‘15 ήμουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ, πρόεδρος, με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είχα στην κυριολεξία αλωνίσει τη χώρα. Θα ήταν και για την πολιτική μου στάση αδιανόητο το να έχω ψηφίσει ένα κόμμα διαφορετικό από εκείνο που διηύθυνα. Ήταν εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες, ξέραμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χαμηλό, ότι δεν θα μπούμε στη Βουλή. Έγιναν προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων από κάποιους, αλλά νομίζω ότι κατέπεσαν. Μίλησα για το αυτονόητο», απάντησε στο αν τελικά ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν δε ρωτήθηκε για το αν σε περίπτωση που… γύριζε ο χρόνος στο τέλος του 2014 θα άλλαξε τη στάση του και θα δεχόταν την πρόταση της ΝΔ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι αν τελικά του είχε γίνει πρόταση, η απάντηση ήταν “όχι με σαφήνεια“. Και ερωτηθείς αν ο Αντώνης Σαμαράς λέει ψέματα, ο Φώτης Κουβέλης είπε: “Οχι, δεν λέει ψέματα. Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε σε μια σειρά από βολιδοσκοπήσεις ή και προτάσεις που μου έγιναν, για να πει την τελευταία φορά, ότι αυτό που λέγαμε ήταν πρόταση (…) Ο κύριος Σταμάτης πράγματι διετύπωσε αυτή την πρόταση, αλλά δεν είχα καμία επικοινωνία ούτε με τον κύριο Σαμαρά ούτε με κανένα άλλο στέλεχος“. Κατηγορηματικά αρνητική ήταν και η απάντηση στο αν θα είχε αλλάξει κάτι αν είχε επικοινωνήσει άμεσα μαζί του ο τότε πρωθυπουργός.

Η επίθεση

Τα όσα υποστήριξε το Φώτης Κουβέλης για το θέμα της πρότασης να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλου. Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Fecebook, κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη πως “λέει συνειδητά ψέματα για ένα ιστορικό γεγονός”, σημειώνοντας πως “όταν λέει ψέματα για να αυτοπροφυλαχτεί, δεν αναγκάζει τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν την όλη την αλήθεια να μιλήσουν;”.

“Τουλάχιστον μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και λέμε ανιστόρητα επιχειρήματα για τον άνθρωπο που απαρνήθηκε τα κορυφαία αξιώματα και τα έκανε, και καλά, όλα από αλτρουισμό και αγάπη για την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, το σοσιαλισμό και τον Αλέξη”, καταλήγει την ανάρτησή του με ένα υστερόγραφο.

Δείτε την ανάρτηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε