Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί – ΒΙΝΤΕΟ

Ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα οι αρχηγοί των κομμάτων και τις δηλώσεις τους για τη σημερινή ημέρα.

Στην Πύλο, ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, δήλωσε “Σήμερα μιλάει ο Ελληνικός Λαός. Αύριο ξεκινά μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, στην Κυψέλη. Πρωτοφανής η κάλυψη απο τα ξένα μέσα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στις 10 π.μ στη Θεσσαλονίκη στο δημοτικό σχολείο «Γ. Σκεπάρνης», στους Αμπελόκηπους. Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. “Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει, σήμερα, τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους. Πρέπει, αύριο, η χώρα να έχει κυβέρνηση. Και η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να την κρατήσει όρθια και να της δώσει προοπτική είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα. Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ψήφισε στην Αλεξανδρούπολη στις 8:30 π.μ. “Από τον Έβρο, τον ακριτικό Έβρο και την Θράκη, την Θράκη που αποτελεί την βάση του αμυντικού κορμού της ασπίδας του ελληνισμού, του κορμού Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέλνουμε ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις πιθανώς μια μάχη.Η ελπίδα είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε η ελπίδα για την Ευρώπη απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Είμαστε η ελπίδα για να αποδείξουμε ότι οι αξίες είναι πολύ πιο δυνατές από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους. Σε εμάς ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λαοί της Ευρώπης. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως στέκονται οι Έλληνες. Χθες η Εθνική μας ομάδα, την οποία και συγχαίρω θερμά, απέδειξε ότι για να μείνει στο Ευρώ (Euro), αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνας. Όχι φόβος και ηττοπάθεια. Έτσι παραμένεις στο Euro”.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ψηφίσει στο Περιστέρι.

Στο Περιστέρι ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Στο Χαλάνδρι θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος του κόμματος «δημιουργία, ξανά», Θάνος Τζήμερος.

Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη ψήφισε σε εκλογικό κέντρο του Ζωγράφου. “Από χθες, η Αττική καίγεται. Ας μη ρίξουμε στην κάλπη, σήμερα, τα αποκαΐδια ενός πολιτικού συστήματος. Στήνουμε τη νέα Ελλάδα, με ελπίδα και προοπτική, όχι για να αναγεννήσουμε φοίνικες που σημειώνουν και παραπέμπουν σε παλιές εποχές”, τόνισε και πρόσθεσε “Ελπίδα και προσπάθεια για μία νέα Ελλάδα, που δεν θα χαίρεται μόνο με τις νίκες της Εθνικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή τη νέα Ελλάδα και θα είναι παρόντες”.

Στο Παλιό Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11.00 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:30, στο εκλογικό τμήμα Αγίου Γεωργίου Τριταίας, στην Αχαΐα.

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε