Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Πυρ” Λαφαζάνη κατά ΝΔ για “παραπληροφόρηση και συκοφαντία”

“Πυρ” Λαφαζάνη κατά ΝΔ για “παραπληροφόρηση και συκοφαντία”

Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «επιχείρηση ψεύδους, παραπληροφόρησης και συκοφαντίας» εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

O κ. Λαφαζάνης σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδισταθμό FLASH 9,60, είπε ότι η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το ευρώ και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, κάνει έναν ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν οι κυβερνητικές επιλογές. Η ΝΔ, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, προέβη στην κίνηση αυτή, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την ώρα που καταστρέφει τη χώρα, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, επιχειρώντας με το πακέτο των 11,5 δισ., αυτό το τρομακτικό πακέτο το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει 14 και 15 δισ., να κόψει ξανά μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, να περιορίσει τη χρηματοδότηση στα σχολεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δυο λόγια, πρόσθεσε, να δώσει τη χαριστική βολή σε αυτό τον τόπο.

Σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο προηγούμενων δηλώσεών του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η δήλωσή του δόθηκε πλήρης στη δημοσιότητα, αλλά όπως ανέφερε «τα κέντρα ψεύδους, διαπλοκής και παραπληροφόρησης προφανώς δεν αναπαρήγαγαν αυτά τα οποία είπα, αλλά αυτά που θέλανε να πούνε, προκειμένου να εξαπολύσουν αυτή την αυγουστιάτικη επιχείρηση αντιπερισπασμού που σας είπα. Αυτά, λοιπόν, τα οποία είπα ήταν σαφέστατα. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η πολιτική απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η πτώχευση και πολύ περισσότερο δεν ευχήθηκα μια τέτοια πτώχευση. Αυτό είναι σαφές από τις δηλώσεις μου».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το χρέος που έχει η Ελλάδα είναι πανύψηλο και για το χρέος, έχουν τρομακτικές ευθύνες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι υπερχρέωσαν τη χώρα και την έφτασαν σε αυτό το σημείο. Αυτή την ώρα, σημείωσε, «πρέπει η Ελλάδα να κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, εγώ θα έλεγα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για να μπορέσει έτσι να ανασάνει και να δει με νέα προοπτική το μέλλον της».

«Αυτή η προσπάθεια», είπε ο κ. Λαφαζάνης, «είναι μια εθνική προσπάθεια. Δεν είναι μια υπόθεση εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα μας παραγγείλουν “κουρέματα” από το εξωτερικό. Πρέπει εμείς εδώ να ανακινήσουμε αυτά τα θέματα, διότι αφορούν την επιβίωση και την προοπτική αυτού του τόπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος” διαρκείας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία της χώρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε