Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πυρά Σαμαρά κατά Καλλικράτη – Συνάντηση με τους δημάρχους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τους δημάρχους που εξελέγησαν και στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές συνάντησε τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς.

Την Τετάρτη, στις 14:30 μετά το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, που επίσης στηρίχθηκαν από την ΝΔ, ενώ άμεσα θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις και με τους υποψηφίους του κόμματος που δεν εξελέγησαν.

Κατά τη συνάντησή του με τους εκλεγέντες δημάρχους, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Καλλικράτη «πρόχειρη μεταρρύθμιση» και ζήτησε από τους νέους δημάρχους να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα κοινωνική προστασίας, περιβάλλοντος αλλά και προστασίας των πολιτών.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει αλλά και με τον “Καλλικράτη” έχει προδιαγράψει για εσάς όλους μια πολύ δύσκολη διαδρομή.

Τα επόμενα 3,5 χρόνια, είπε, θα περάσετε μέσα από συμπληγάδες, γιατί ο “Καλλικράτης” είναι μια διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας που έγινε με πολύ πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο και δεν εξασφάλισε ούτε τους απαραίτητους πόρους, που χρειάζεστε για να λειτουργήσετε ούτε και τις απαραίτητες δομές.

Σας καλώ, λοιπόν, να φέρετε σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή σας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σας υπογραμμίζω ότι πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή μεταξύ των άλλων και στα θέματα κοινωνικής προστασίας των συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται από την ανέχεια, τις οικονομικές δυσκολίες, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν ανάμεσα στην ηγεσία του κόμματος και τους εκλεγμένος δημάρχους, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε αυτές οι συναντήσεις να επαναλαμβάνονται τακτικά, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. «Εσείς είστε πολύ κοντά στην τοπική κοινωνία και θέλω τα ερεθίσματα που παίρνετε από την καθημερινότητα των πολιτών να κυριαρχούν σε αυτές τις συναντήσεις μας», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε