Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πύρινος εφιάλτης λίγες ώρες πριν τις εκλογές – Και η Χρυσή Αυγή στο μέτωπο της φωτιάς

Πύρινος εφιάλτης λίγες ώρες πριν τις εκλογές – Και η Χρυσή Αυγή στο μέτωπο της φωτιάς

Δύσκολες ώρες για την Ανατολική Αττική που έχει τυλιχθεί στις φλόγες ενώ μετράμε αντίστροφα για τις κρίσιμες εκλογές…

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου σχετικά με τα μέτωπα της φωτιάς στην Ανατολική Αττική, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή σε Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

Επίσης επικοινωνία με τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, είχε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής– Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ  με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μεταβαίνει επίσης στην περιοχή της Κερατέας.

Στο μέτωπο της φωτιάς έχουν μεταβεί και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, βρίσκονται ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. nO Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στην Αττική ζήτησε να σπεύσει αμέσως στις περιοχες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Παντελή Ασπραδάκη και Αντώνη Λιάρο. Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό από τους οποίους και ενημερώθηκε για την κατάσταση στις περιοχές όπου πλήττονται αυτή την ώρα από πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα της φωτιάς.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κερατέα, Φώκαια και Ανάβυσσο, επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΛΑΟΣ στη Β’ Πειραιά, Π. Μαντούβαλος.

Την ίδια ώρα, ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν με ιδιαίτερη ένταση και οι πυροσβέστες μας καλούνται, χωρίς τα απαραίτητα μέσα και χωρίς την απαραίτητη σύνθεση, να δώσουν όλον τους τον εαυτό. Κάποιοι ολιγώρησαν και δεν υπάρχουν στην πληρότητα που επιβάλλεται τα πυροσβεστικά μέσα».

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  επικοινώνησε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης και ενημερώθηκε για την κατάσταση που δημιουργείται με τις πυρκαγιές.

«Για τη σημερινή πυρκαγιά δε φταίει η ακυβερνησία αλλά η κυβερνητική απρονοησία και πρέπει να προσωποποιηθούν και να καταλογιστούν οι ποινικές ευθύνες των πολιτικών αποφάσεων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι πάντα εκεί που υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και περιβάλλον που καταστρέφεται», δήλωσε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, αναφερόμενη στη μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα.

Μέλη των Οικολόγων Πράσινων μαζί με την κ. Κοντούλη, επισκέπτονται τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. “Η σημερινη πυρκαγια στην Κερατεα επιβεβαιωνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις συγκεκριμένες προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για “πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς” σήμερα στην Αττική. Επιβεβαιώνει επίσης τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι δήμαρχοι Πεντέλης και Ραφήνας στην επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, που επισκέφθηκε την Τετάρτη την περιοχή και που είχαν να κάνουν με την έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου επικοινωνίας με τα αντίστοιχα Δασαρχεία, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και την έλλειψη οικονομικών πόρων για στοιχειώδεις δράσεις πυρασφάλειας (αποψιλώσεις, επιδιορθώσεις δασικών δρόμων, κλπ). Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε από το Υπ. Εσωτερικών, το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώσουν τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης που έλαβαν σε συνέχεια της προειδοποίησης της ΓΓΠΠ. Οι δικαιολογίες για το “στρατηγό άνεμο” έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί υπέρ του δέοντος και δεν μας πείθουν πλέον. Υπάρχουν ευθύνες για αυτό το νέο οικολογικό έγκλημα στην Αττική. Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αναβαθμίσει την Πυρασφάλεια σε επίπεδο περιβαλλοντικό, ανθρωπιστικό, οικονομικό ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης δεν χωρούν , δεν αντέχονται άλλες απώλειες. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στις υπηρεσίες πυρασφάλειας (δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, εθελοντικές οργανώσεις) σε συντονισμό και λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να προστατευθεί η ζωή των Πολιτών και το Οικοσύστημα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καίγονται σπίτια στην Κερατέα – Φωτιά σε Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Αγ. Αποστόλους και Μαραθώνα- ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε