Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ραγκούσης: “Έχει μυθοποιηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο”

Ραγκούσης: “Έχει μυθοποιηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο”

Η μονιμότητα στην Ελλάδα έχει μυθοποιηθεί και έχει χαθεί η ουσία της” αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης μιλώντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και τονίζοντας ότι δεν ζούμε πλεον σε εποχές που οι δημόσιοι υπάλληλοι άλλαζαν με τις κυβερνήσεις.

Ο κ. Ραγκούσης επίσης δεσμεύτηκε επίσης να σταματησει η ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων, περιορίζοντας στο ελάχιστο τον χρονο έρευνας και εκδίκασης του πειθαρχικού παραπτώματος, που θα επισύρει την απόλυση ενός επίορκου δημοσίου υπαλλήλου.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου που θα αφορά το ζήτημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι νωρίτερα πρέπει να αντιμετωπιστούν θέματα αξιοκρατικής αξιολόγησης των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως έγινε με την νομοθετική θεσμοθέτηση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων, της άμεσης και ριζικής αλλαγής του Πειθαρχικού Δικαίου, ώστε να πάψει το σημερινό καθεστώς ατιμωρησία, και της απόκτησης ουσιαστικών διαδικασιών σε σχέση με την περίοδο δοκιμής των νέων δημοσίων υπαλλήλων.

Για το σχέδιο “Καλλικράτης”, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι εισάγονται δύο κρίσιμες, θεσμικές καινοτομίες:”Ένας νέος δρακόντειος μηχανισμό εποπτείας, απαλλαγμένος από κάθε πολιτική επιρροή ή κομματική σκοπιμότητα, καθώς και ένα καθεστώς απόλυτης διαφάνειας με την υποχρέωση της διοίκησης να δημοσιοποιεί στο Διαδίκτυο κάθε απόφασή της προκειμένου αυτή να αποκτά νομική ισχύ. Μ’ αυτό το σύστημα αυστηρής εποπτείας και άμεσης λογοδοσίας μπορούμε να απαντήσουμε στη διαφθορά”, επισήμανε ο κ. Ραγκούσης. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να στραφεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ, ο κ. Ραγούσης τόνισε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, αν ποτέ πήγαινε στο ΔΝΤ η Ελλάδα, δεν θα πήγαινε η δραχμή, θα πήγαινε το ευρώ”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σαμαρά για αυτοκάθαραση στη ΝΔ σημείωσε ότι δεν μπορεί να μιλάει κανείς για αυτοκάθαραση και να εννοεί ότι θα αποβάλει όσους έχει ήδη αποβάλει από τη συνείδησή του ο ελληνικός λαός: “Γιατί έτσι είναι σαν να πυροβολεί τους πολιτικά νεκρούς. Αυτοκάθαρση θα σήμαινε μόνο η ρήξη με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις της κυβέρνησης Καραμανλή..”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε