Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου θέλουν να είναι υποψήφιοι

Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου θέλουν να είναι υποψήφιοι

Το θέμα είναι ποιά θα είναι η τελική απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις υποψηφιότητες αυτές, καθώς κυρίως για τον κ. Ραγκούση υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια.

Την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές εξέφρασαν, μέσω συνεντεύξεών τους, οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι τώρα εξωκοινοβουλευτικός, καθώς το 2009 είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής και παραιτήθηκε όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, και Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου τη δεδομένη στιγμή για την επιβίωση της χώρας.

«Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Προδοσία θα ήταν η χώρα να επτώχευε», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο να «κοπεί» από τις εκλογικές λίστες, τόνισε ότι «έχω ζητήσει το αυτονόητο, να κριθώ από τους πολίτες», σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που συγκεντρώνονται σε ένα – δύο άτομα, αλλά ήταν αποφάσεις συλλογικές. «Δεν υπάρχει “πάγος” στις σχέσεις μου με τον Βενιζέλο και χθες είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση», ανέφερε. Σημείωσε, μάλιστα, πως έχει στοχοποιηθεί και «δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με τη γυναίκα του έξω».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη ΝΕΤ, εξήγησε γιατί δε υπερψήφισε την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, λέγοντας: «Για μένα ήταν θέμα αρχής γι’ αυτό και δεν την ψήφισα».

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναπόφευκτη μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί διαφορετικά η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο ακυβερνησίας, γεγονός που δεν θα της κάνει καλό. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να δοθεί χώρος στην μετεκλογική κυβέρνηση και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Εξέφρασε την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα στη Β’ Αθηνών καθώς όπως είπε είναι γέννημα-θρέμμα Χολαργού ενώ αναφερόμενος στα σενάρια ότι δε θα είναι υποψήφιος είπε ότι αναμένει την απόφαση των οργάνων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε