Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ραγκούσης: Καμμία εξαίρεση και καμμία ειδική μεταχείριση για τους συμβασιούχους

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση και καμία ειδική μεταχείριση για τους συμβασιούχους του Δ. Αθηναίων, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός τις καταλήψεις δημαρχείων.

«Ο νόμος», υπογράμμισε, «ισχύει εδώ και ενάμισι χρόνο και αφορά όλους τους Ελληνες» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και στο θέμα αυτό «λαϊκίζει».

Τάχθηκε επίσης κατά των πρόωρων εκλογών κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, το δίλημμα εκλογές ή όχι, η κυβέρνηση το έθεσε με πολύ καθαρό τρόπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ο λαός έδωσε σαφή απάντηση «όχι εκλογές».

«Ήταν», πρόσθεσε ο κ.Ραγκούσης, «μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε, εξαντλώντας την τετραετία και έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας να δουλέψουμε απρόσκοπτα». Επιπλέον, χαρακτήρισε δύσκολη τη χρόνια που διανύουμε αλλά και την επόμενη και συμπλήρωσε ότι «αν χρειαστεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αυτές θα γίνουν».

Οσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι το «ένα προς πέντε» δεν αλλάζει και πρόσθεσε πως υπολογίζει ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν φύγει 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι. «Έτσι», συνέχισε, «η Ελλάδα θα έχει το μικρότερο αναλογικά αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ».

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο ο ΥΠΕΣ είπε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΤΕ υπογράμμισαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρέπει να ενισχυθούν οι φόβοι των δημοσίων υπαλλήλων ότι θα γίνουν νέες περικοπές και ότι αυτό θα πρέπει να δημιουργεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε