Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ραγκούσης: “Ο Σαμαράς βάζει το προσωπικό πάνω από το εθνικό συμφέρον”

Οξύτατη επίθεση του υπουργού Εσωτερικών κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη στάση της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης, κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έκανε αλλαγή πλεύσης και δήλωσε πως τελικά το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο 41 με το οποίο αυξάνεται κατά 2,5 ώρες το εβδομαδιαίο ωράριο στο δημόσιο, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι με την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας – είπε ξεκάθαρα πλέον- και σας αφήνουμε εκτεθειμένο στους δημοσίους υπαλλήλους, στην προσπάθεια να δημιουργήσετε έναν κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς αντιλαμβανόμενοι τη συγκυρία δεν θα πούμε όχι στην αύξηση αλλά θα πούμε όχι στον επικοινωνισμό σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης.

«Αυτό που συνέβη είναι μια ακόμη απόδειξη της αντίφασης που υπάρχει και διαρκώς εκδηλώνεται από τη βασική επιλογή της Ν.Δ. και του Προέδρου της εδώ και 1,5 χρόνο, να μην προτάξει το εθνικό συμφέρον αλλά το προσωπικό του συμφέρον, ούτε καν το παραταξιακό» αντέδρασε άμεσα ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο 41, υπερασπίστηκε τη νομοθετική του πρωτοβουλία, επιμένοντας πως θα έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας. «Και 10 θέσεις να ήταν πάλι θα το φέρναμε. Είναι μια διάταξη αρχής, μια διάταξη ευθύνης που έχει να κάνει με στελέχη και εργαζομένους ιδιωτικού από τη μια και στελέχη και εργαζομένους του δημοσίου τομέα από την άλλη» τόνισε.

Τη αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο καταψηφίζουν τα κόμματα της αριστεράς, ενώ υπέρ τάσσεται ο ΛΑΟΣ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε