Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ραγκούσης: Τώρα ψηφίζουμε για τον Καλλικράτη!

Ευθέως ο υπουργός Εσωτερικών και εμπνευστής του Καλλικράτη ομολόγησε σήμερα οτι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών δεν απασχόλησε την κυβέρνηση στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

“Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου προχωρούμε όπου αυτό είναι αναγκαίο στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή. Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά χθες το βράδυ. Για μας, την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν πλέον μόνον οι αρχές και οι αξίες του “Καλλικράτη“”.

Στις εκλογές αυτές λοιπόν δε νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που έγινε ήταν οτι η χώρα βγήκε από μια περιπέτεια στην οποία η ίδια η κυβέρνηση την έβαλε θέτοντας το δίλημμα ή μας ψηφίζετε ή πάμε σε πρόωρες εκλογές.

“Το σημαντικότερο είναι ότι η χώρα, όπως ακριβώς επιδιώξαμε, απομακρύνθηκε οριστικά, χάρη στη σοφή ψήφο του ελληνικού λαού, από μια δραματική περιπέτεια πολιτικής αστάθειας, στην οποία κινδύνευε να την οδηγήσει η εθνικά ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι την επόμενη Κυριακή πρέπει να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα κάνουν πράξη τις αρχές και τις αξίες του “Καλλικράτη” και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Aυτή την ώρα συνεδριάζει η λεγόμενη επιτροπή Ραγκούση για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα αλλά και να προετοιμαστεί το κυβερνών κόμμα για τον β γυρο των εκλογών.

Οπως λένε κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από 3,5 μονάδες αν συνεκτιμηθεί το ποσοστσό του Γιάννη Δημαρά.

Υπενθυμίζεται οτι χθες υπήρχαν υπουργοί όπως ο κ. Γερουλάνος που ανέβαζαν την διαφορά στις 7 μονάδες!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε