Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Να συναντήσει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας θέλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το επιτελείο του Φρανσουά Ολάντ δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Το αίτημα για συνάντηση από πλευράς του κ. Τσίπρα αποκάλυψε η αριστερή γαλλική εφημερίδα Humanite, ενώ επιβεβαιώνεται από πήγες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει απαντήσει αν θα δεχτεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ειδικού απεσταλμένου μας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε χθες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ζήτησε να γίνει δεκτός από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Δεν υπάρχει απάντηση μέχρι στιγμής», γράφει το αποκλειστικό θέμα της Humanite.
"Αποκλειστικό: Θα δεχτεί ο Φρανσουά Ολάντ τον Αλέξη Τσίπρα;" ο τίτλος του δημοσιεύματος της Humanite
Σημειώνεται στο ίδιο κείμενο ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λοράν αλλά και τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, υποψήφιο της Αριστεράς στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Στην επιστολή του προς τον Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφέρει, σύμφωνα με πήγες της γαλλικής εφημερίδας, ότι ζητά τη συνάντηση γιατί τα αποτελέσματα της Αριστεράς στις εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα μπορούν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε μια κοινωνική στροφή, χωρίς αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Και θα τονίζει, συνεχίζει η εφημερίδα, τα σημεία σύγκλησης στα «διαφορετικά προγράμματα των δυνάμεων της Αριστεράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπόφευκτες πια οι εκλογές – Κλειδώνουν για 10 Ιουνίου; – Οι σχεδιασμοί Σαμαρά – Βενιζέλου

ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμα διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις Στρατούλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε