Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεκόρ… ατυχίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κάθε άλλο κοινοβουλευτικό ρεκόρ έσπασε για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, η «ατυχία..» του να λάβει απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει σχετικά με την πρόοδο των έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Την επίκαιρη αυτή ερώτηση, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος την έχει καταθέσει προς τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες και έκτοτε την έχει επανακατατεθεί άλλες 12 φορές (!), καθώς ο υπουργός έχει δηλώσει όλες τις φορές αδυναμία λόγω υποχρεώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να έρθει στην Βουλή για απαντήσει.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σήμερα δήλωσε στην προεδρεύουσα Αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι κατανοεί πως σήμερα ο υπουργός Οικονομικών είναι στις Βρυξέλλες και δεν μπορεί να είναι στην Βουλή, όμως σημείωσε πως από τις 12 φορές που έχει αναβληθεί η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης από τον υπουργό Οικονομικών, τις 7 ήταν στην Ελλάδα και δήλωσε «φόρτο εργασίας…».

“Εγώ”, είπε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, “θα επανακαταθέσω την ερώτηση όμως ο υπουργός θα πρέπει να κάποια στιγμή να αποφασίσει να έρθει στην Βουλή γιατί το να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών είναι μέρος των υποχρεώσεων του. Αντιθέτως, μπορεί να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να δώσει την αρμοδιότητα αυτή σε έναν άλλο αναπληρωτή υπουργό ή υφυπουργό του…”.

Η απογοήτευση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν μεγάλη, καθώς όπως ο είπε, “ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μας είχε ζητήσει να τον διευκολύνουμε γιατί έχει φόρτο εργασίας και η λύση είναι να συγκεντρώνονται εβδομαδιαίως κάποιος αριθμός επίκαιρων ερωτήσεων που τον αφορούν και να έρχεται σε μία συνεδρίαση για να τις απαντά”. Κάτι που όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος “εμείς το κάναμε, το γραφείο του υπουργού όμως μας ενημέρωσε ότι θα σήμερα σήμερα μπορεί ο υπουργός να προσέλθει… φαντάζομαι ότι το γραφείο του θα μπορούσε όταν μας ειδοποίησε να ήξερε την ατζέντα του κ. Τσακαλώτου και να γνώριζε για την παρουσία του στις Βρυξέλες…”.

Σήμερα, πάντως, λόγω απουσίας ή φόρτου εργασίας υπουργών αναβλήθηκαν 16 (!) από τις 19 προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις ή αναφορές που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε