Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεν: «Δείξτε πολιτική βούληση» – Μπαρόζο: Ικανοποίηση για ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο ΙΙ ζήτησε ο Όλι Ρεν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ο επίτροπος Οικονομίας καλωσόρισαν το «ναι» της ελληνικής Βουλής στο νέο πακέτο λιτότητας, με τον Όλι Ρεν να μιλά για «σήμα αποφασιστικότητας» της Ελλάδας.

Και μετά από αυτό, είπε, η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να παράσχει σημαντική οικονομική βοήθεια και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό.

Συνέχισε λέγοντας ότι το δεύτερο πρόγραμμα λιτότητας είναι μεν απαιτητικό, αλλά θα αποδώσει και θα βοηθήσει την Ελλάδα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια από την ελληνική κοινωνία. Κάλεσε δε τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να δεσμευθούν ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Επιπλέον, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήθηκε στη Ελλάδα ως το 2009 απέτυχε και ότι η χώρα ζούσε επί σειρά ετών πάνω από τις δυνατότητές της.

Προκειμένου να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να διορθώσει τις διαρθρωτικές της αδυναμίες, τόνισε ο Όλι Ρεν και παράλληλα σημείωσε τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ.

Επανέλαβε ότι μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, εκπληρώθηκε ένας βασικός όρος του Eurogroup και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως την Τετάρτη θα έχει βρεθεί λύση και στο εκκρεμές ζήτημα των 325 εκατ. ευρώ.

Καταλήγοντας, ο επίτροπος Οικονομίας καταδίκασε τα επεισόδια της Κυριακής. «Τα άτομα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν την ευρεία πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας τους», πρόσθεσε ο Όλι Ρεν.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμαντέο Αλταφάζ, εξέφρασε την ικανοποίηση της Κομισιόν για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

«Χάος και καταστροφή» θα έφερνε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η δεύτερου προγράμματος από την ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από την Κίνα στο

«Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, υιοθέτησε το πρόγραμμα της Ελλάδας. Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν το χάος και- όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός- θα ήταν καταστροφή. Η εναλλακτική λύση θα σήμαινε έλλειψη χρημάτων για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τη δημόσια διοίκηση. Βεβαίως το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη», τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανία:”Με την μείωση του κατώτατου μισθού θα πάψει η μαύρη εργασία”

Δεσμεύουν τα χρήματα της Ελλάδας – Μετά το “ναι” το Eurogroup αποφασίζει για ειδικό λογαριασμό

”Δυσκοίλια” ικανοποίηση στη Γερμανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε