Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Reuters: Μαλώνουν οι δανειστές και την πληρώνουν οι Έλληνες

Reuters: Μαλώνουν οι δανειστές και την πληρώνουν οι Έλληνες

Είναι η γνωστή ιστορία με την κόντρα Ε.Ε.-ΔΝΤ που έχει ξεσπάσει με αφορμή την Ελλάδα. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, τη μάχη εξουσίας ανάμεσα σε Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα διχασμός για το πρόγραμμα που –υποτίθεται πως- θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Φαίνεται πως υπάρχει και στις τάξεις της ίδιας της τρόικας όπως μεταδίδει το Reuters. Και η διαμάχη μεταξύ των διεθνών δανειστών δυσχεραίνει τη και τις διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο, που επικαλείται εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, τις διαπραγματεύσεις δυσχεραίνει η διαμάχη μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικα. «Εφόσον η τρόικα δεν έχει καταλήξει σε κοινή θέση οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν πιο δύσκολες» φέρεται να δηλώνει ένας από τους εκπροσώπους.

«Κάθε φορά που διαπιστωνόταν ότι οι διαπραγματεύσεις για την συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα παραπαίουν, οι υποψίες έπεφταν στους Έλληνες που εφέροντο ως ένοχοι», παρατηρεί το περιοδικό Focus, διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει επειδή οι δανειστές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα διχασμένη αλλά προφανώς και ο συνασπισμός των δανειστών, εκτιμούν αναλυτές.

To Focus επισημαίνει, πάντως, ότι εάν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, δεν έχει σημειωθεί συμφωνία μεταξύ της Τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιθανό να μην εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Μακροπρόθεσμα η χώρα θα απειλούνταν με χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «σύμφωνα με ειδικούς οι Αθήνα θα λάβει σε κάθε περίπτωση τα χρήματα προκειμένου να αποτραπεί μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.000 ευρώ κατώτατος φόρος για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Reuters: συμφωνία Πειραιώς Societe Generale για την Geniki

Πήραν στο κυνήγι το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας – Η μεταφράστρια του κλιμακίου κρύφτηκε σε μαγαζί

Τις αποζημιώσεις έριξε στο τραπέζι η τρόικα – “Οχι τώρα” είπε ο Βρούτσης

Ζητάνε κι άλλο “αίμα”! – Τρόικα: Η ύφεση δεν θα είναι μόνο 3,8% – Κάντε απολύσεις στο Δημόσιο, μειώστε μισθούς και συντάξεις!

Έκαναν γυμνάσια στον Τόμσεν! Τον φυγάδευσαν σε λάθος κτίριο! – Αντί να τον οδηγήσουν στο υπ. Εργασίας τον έβαλαν σε γυμναστήριο!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε