Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρήξη με τους εταίρους προτείνει η “αριστερή πλατφόρμα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πορεία των διαπραγμάτεύσεων με τους “θεσμούς” καθώς η “αριστερή πλατφόρμα” ζητά σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές και ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους

Στο άρθρο του Άκη Μπαδογιάννη στον γνωστό πλέον ιστότοπο iskra.gr με τίτλο «ΕΕ και ΕΚΤ σφίγγουν τη θηλιά της οικονομίας» τονίζεται ότι «μόνη επιλογή που έχει μείνει στη χώρα είναι η ρήξη με το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο της Ευρωζώνης και της ΕΕ».

Μεταξύ άλλων επίσης αναφέρεται:

“Την ώρα που οι κυρίαρχοι της ΕΕ προσφέρουν ανέξοδα προς την ελληνική κυβέρνηση τσάι με συμπάθεια, την ίδια ώρα με περισσή κυνικότητα που συνοδεύεται με αγριότητα, σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας,με προφανή στόχο να πνίξουν κάθε υποκριτικό ίχνος ρευστότητας και να σπρώξουν τη χώρα σε χρεοστάσιο, ελπίζοντας ότι με την απειλή του τελευταίου θα την καθυποτάξουν στις απαιτήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ αύξησε ελάχιστα τον ΕLA προς τις τράπεζες, μόλις κατά 1,3 δις, και ταυτόχρονα προέβη σε ουσιαστική και ετσιθελική απαγόρευση στις τελευταίες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, προκειμένου να υποβοηθήσουν χρηματοδοτικά το ελληνικό δημόσιο.

Την ίδια ώρα ο EFSF βάζει στο «ψυγείο» την επιστροφή των 1,2 δις ευρώ, που δικαίως διεκδικεί η κυβέρνηση.

Προφανής στόχος των πιστωτών και του σκληρού πυρήνα των εταίρων της ΕΕ είναι να στραγγαλίσουν τη χώρα, πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει άλλες επιλογές από το να υποταχθεί, αφού οι όποιες εναλλακτικές πολιτικές, οικονομικές και εξωτερικές επιλογές για τη χώρα προβάλλονται από τα κατεστημένα και όχι μόνο, κέντρα ως δήθεν καταστροφικές.

Δυστυχώς όσο περνούν οι βδομάδες και παρά τις φιλοφρονήσεις, ο κλοιός που έχουν προκαλέσει οι αποκαλούμενοι «εταίροι» γύρω από τη χώρα μοιάζει να στενεύει, ενώ η πρόκληση για την αναζήτηση νέων εναλλακτικών δρόμων γίνεται όλο και πιο επείγουσα και επιτακτική.

Το δίλημμα των πιστωτών υποταγή ή στραγγαλισμός της οικονομία δεν είναι καθόλου υπαρκτό. Η Ελλάδα έχει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους, πολύ προτιμότερους από την αναδίπλωση και πραγματικά ελπιδοφόρους για το μέλλον, παρά τις όποιες απολύτως προσωρινές δυσκολίες που παρουσιάζουν”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε