Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Ρουκέτες» Μπόλαρη στην Προανακριτική – “Κάποιοι παζαρεύουν τις καταθέσεις”

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Προανακριτικής για τα υποβρύχια, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την άρνηση των μαρτύρων να συνδράμουν στο έργο της Επιτροπής.

«Κάποιοι εκτός από συνεντεύξεις, κάνουν συναντήσεις με επιφανή στελέχη κόμματος, που δεν ξέρουμε τι συζητούν και τι παζαρεύουν», χωρίς όμως, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, να δώσει διευκρινήσεις για ποιο είναι το εν λόγω κόμμα.

Ο Μ. Μπόλαρης πρόσθεσε με νόημα είναι υποχρέωση των μαρτύρων να προσέλθουν και να καταθέσουν την ώρα που τους καλεί η Βουλή, ενώ προανήγγειλε πως η Προανακριτική θα καλέσει εκ νέου τους επιχειρηματίες Ματαντό και Αβατάγγελο για να καταθέσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, και στην περίπτωση που αρνηθούν και πάλι υπονόησε πως θα διατάξει ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή τους.

Την ίδια ώρα στην κατάθεσή του ο Γιάννης Μπέλτιος διεμήνυσε ότι “δεν υπήρξα ‘ταμίας’ του Άκη, ούτε αντιπρόσωπος» σημειώνοντας επίσης πως δεν έχει καμία σχέση με τα υποβρύχια ή άλλη υπόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όλα αυτά, ο φερόμενος ως ταμίας του κ. Τσοχατζόπουλου, τα ανέφερε στο υπόμνημα που κατέθεσε αυτοπροσώπως στην Επιτροπή. Ο μάρτυρας δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, παραπέμποντας στο κείμενο που παρέδωσε στο Προεδρείο, και στο οποίο μιλά επίσης μιλά για επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων, όσον αφορά στα έγγραφα που είδαν το φώς της δημοσιότητας και τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε