weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ρουπακιώτης: «Μόνο όποιος δε θέλει δε γίνεται δικηγόρος»

Ρουπακιώτης: «Μόνο όποιος δε θέλει δε γίνεται δικηγόρος» | Newsit.gr
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Οι δικηγόροι κατηγορούνται ότι δεν ανοίγουν το επάγγελμα. Μα στην Ελλάδα το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος», είπε ο κ. Ρουπακιώτης στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις για να προσθέσει: «όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους άλλο τόσο δεν θέλουμε να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι είναι σήμερα απαίτηση του πολίτη η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης. Αναρωτήθηκε όμως πως μπορεί να συμβεί αυτό με τόσες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εξαγγέλλοντας προσπάθειες να καλυφθούν με μετατάξεις.

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα ειρηνοδικείων τα οποία έχουν μείνει μόνο με την ταμπέλα γιατί δεν υπάρχει ειρηνοδίκης ή που ελλείψει υπαλλήλου επιστρατεύεται εγγράμματη καθαρίστρια για να κάνει διοικητική δουλειά.

Αναφέρθηκε και στο κτιριακό πρόβλημα επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα που καταβάλλονται υψηλότατα μισθώματα για την κάλυψη στέγασης υπηρεσιών παραμένουν αναξιοποίητα και άδεια κτίρια και μάλιστα πολυτελή όπως το εργοστάσιο του ΚΕΡΑΝΗ που είναι κλειστό από το 2005.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι σήμερα μόνο στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν 440.000 υποθέσεις και επικαλούμενος την περίπτωση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου στο οποίο θα δικαστεί υπόθεση το 2017. Για το φαινόμενο όμως, δεν είναι όπως είπε υπεύθυνες μόνο οι ελλείψεις, αλλά και το γεγονός ότι το δημόσιο ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα είναι «ο καλύτερος και ο χειρότερος πελάτης της δικαιοσύνης αυξάνοντας τον όγκο των υποθέσεων».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι στο εξής τα κριτήρια των τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης οι οποίες εξαρτώνται από τον υπουργό και τον υφυπουργό θα είναι κάθε άλλο παρά κομματικά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι οι καταστάσεις είναι θλιβερές σε πολλές φυλακές και για την θεραπεία τους απαιτούνται όχι μόνο να ανοίξουν νέες φυλακές αλλά να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα και να προχωρήσει ο εξορθολογισμός του νόμου περί ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «εγέρθητι» του Κασιδιάρη, οι αποχωρήσεις και το χειροκρότημα – Στιγμιότυπα από τη Βουλή – Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

Κρατούμενοι εκλιπαρούν τον Ρουπακιώτη: «Βοηθήστε μας! Είστε η τελευταία μας ελπίδα»

Μετακομίζουν τα δικαστήρια Πειραιά στις καπναποθήκες Κεράνη

Είναι απαράδεκτο να πηγαίνεις στο Ειρηνοδικείο και να παίρνεις δικάσιμο για το 2016!

Αλλάζουν και πάλι τις Πανελλαδικές – Αλλαγές και στο νόμο πλαίσιο

Στουρνάρας: Ετσι θα αλλάξει το κλίμα – Οι 4 άξονες της οικονομικής πολιτικής – Ποιες ΔΕΚΟ αποκρατικοποιουνται

#TAGS MM