Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρουσόπουλος – Αγγέλου και πολλοί πρώην υπουργοί της Ν.Δ. στην Εξεταστική

Ρουσόπουλος – Αγγέλου και πολλοί πρώην υπουργοί της Ν.Δ. στην Εξεταστική

Σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Καραμανλή θα περάσει από την Εξεταστική για το Βατοπέδι.

Στις 27 Απριλίου ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων πολιτικών προσώπων, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά για δεύτερη φορά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, 

Τα κόμματα που μετέχουν στην Επιτροπή αποφάσισαν να κληθούν σε ακρόαση:  Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ  Γ. Δρυς και Απ. Φωτιάδης, οι υπουργοί της Ν.Δ. Θ. Ρουσόπουλος, Π. Δούκας, Σ. Τσιτουρίδης, Αλ. Κοντός. Ευ. Μπασιάκος, Γ. Βουλγαράκης, Αντ. Μπέζας και Γ. Αλογοσκούφης όπως και ο Διευθυντής του Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο κ. Γιάννης Αγγέλου. 

Σε εκκρεμότητα μένει – και θα εξεταστεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση – αν τελικά θα κληθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάτι που ζητά επίμονα η Ν.Δ. για δύο λόγους. 

Πρώτον λόγω των ισχυρισμών του επιχειρηματία κ. Πάπιστα ότι είχε ενημερώσει σχετικά με το σκάνδαλο τον κ. Παπακωνσταντίνου (όταν ήταν Εκπρ. Τύπου του ΠΑΣΟΚ) και δεύτερον για την ενέργεια του να απορρίψει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αποδεχόταν την πρόταση της Μονής Βατοπεδίου για συμβιβαστική λύση με το δημόσιο  (απόφαση που αντίθετα είχε αποδεχτεί ο προκάτοχος του Γ. Παπαθανασίου) 

Χθες ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Χριστόδουλος Μπότσιος “φωτογράφισε” στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβέρνησης ΝΔ να δίνουν εντολές για τις ανταλλαγές του δάσους Χθαμαλών στη Χαλκιδική – που πήρε το δημόσιο- ως αντάλλαγμα οικοπέδων στο δήμο Θεσσαλονίκης που έδωσε στη Μονή. 

«Για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των θεμάτων που αφορούσαν τη Μονή Βατοπεδίου με πίεζαν ο υπουργός Γεωργίας Ευ. Μπασιάκος και οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, οι οποίοι συχνά άφηναν να εννοηθεί ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας, αν χρειαζόταν, μπορούσαν να βάλουν τον κ. Ρουσσόπουλο και τον κ. Αγγέλου να τηλεφωνήσουν στον κ. Μπασιάκο για να μου δώσει σχετική εντολή», έχει καταθέσει ο κ. Μπότσιος.  

Στις εντυπωσιακές απαντήσεις του, καταγράφονται οι ισχυρισμοί ότι πιέστηκε να εκδώσει γνωματεύσεις κατά τις επιθυμίες των πολιτικών του προϊσταμένων κ. Μπασιάκου, Δούκα, Κοντού, ενώ δεν παραλείπει να εξαπολύσει βολές για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εκείνης της περιόδου λέγοντας απαξιωτικά «τα μέλη έχουν μειωμένη αξιοπιστία, γιατί όσα λέγουν τα λέγουν για να αποφύγουν ενδεχόμενες ποινικές διώξεις εις βάρος τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε