Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρουσόπουλος και Αλογοσκούφης την Πέμπτη στην Εξεταστική

Ρουσόπουλος και Αλογοσκούφης την Πέμπτη στην Εξεταστική

Την πόρτα της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι θα περάσουν την Πέμπτη ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Γ. Αλογοσκούφης, ενώ

η εξεταστική ακουμπά όλο και περισσότερο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αφού την Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πιο στενός του συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του Κώστας Αγγέλου.

Χθές ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας, κάρφωσε το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.
 
“Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης καθώς τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Αγγέλου και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Χρημάτων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κατάθεσή του τόνισε ότι για τον ίδιο ήταν η πρώτη φορά που άκουγε την ύπαρξη της Μονής και ότι το τηλεφώνημα δεν το θεώρησε παρέμβαση αλλά θεώρησε ότι δήλωνε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Όπως είπε το θέμα ελέγχθηκε από το υπουργείο και δεν βρέθηκε τίποτα που να μην είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες διατάξεις ή να δημιουργεί υποψία περί της ηθικής πλευράς και κατέληξε λέγοντας πως ουδέποτε του ζητήθηκε να κάνει κάτι παρεμβατικό.

Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε μύδρους κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου τότε λέγοντας πως επισήμως δεν του δόθηκε καμία επίσημη απάντηση και παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα δεν μίλησε για να μην πληγώσει την παράταξη “παρά τα όσα μου έσερναν διάφοροι αρουραίοι της εξουσίας και σήκωσα βάρη που δεν μου ανήκαν”.

Υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκανδαλολογίας και πως θυσιάστηκε σαν Ιφιγένεια γιατί όπως τόνισε δεν είχε εκλεκτικές σχέσεις με το τότε οικοσύστημα Μαξίμου.

Στην Εξεταστική κατέθεσε ο κ. Σανιδάς ο οποίος επέμεινε στη θεωρία περί παραπλανηθέντων υπουργών και δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε πολιτικές ευθύνες για να στείλει την υπόθεση στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε