Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Σ.Γιαννακά: “Δεν πρόκειται να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο!”

Σ.Γιαννακά: “Δεν πρόκειται να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο!”

«Θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου δεν τίθεται, τουλάχιστον από εμένα. Δεν αμφισβητώ την κυβέρνηση. Στηρίζω όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού. Τις έχω στηρίξει και τις έχω ψηφίσει.»

Αυτό είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, η οποία έχει συνυπογράψει την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, σημείωσε ότι ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών έχει καταθέσει απόψεις που «στηρίζουν τις αλλαγές και τις ρήξεις στην οικονομία και στο κράτος», προσθέτοντας ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει στους βουλευτές «για ποιο λόγο, μεσούσης της χρονιάς, ψηφίζουμε έναν νέο προϋπολογισμό».

«Είναι αλήθεια ότι αμφιβάλλω και αμφισβητώ κατά πόσο ο προϋπολογισμός του 2011, που περιείχε μέτρα 7,5 δισ. ευρώ και τα πήραμε στις αρχές του χρόνου, μέτρα για τα οποία οι Έλληνες και η ελληνική οικονομία πραγματικά γονάτισαν – είναι ένας προϋπολογισμός που πρέπει να ψηφίσουμε εκ νέου τον Ιούνιο, στο μεσοπρόθεσμο, με καινούργια μέτρα 6,5 δισ. ευρώ», είπε η κα Γιαννακά

Αναφερόμενη στη χθεσινή επίθεση κατά του υφυπουργού Εσωτερικών και κυβερνητικού εκπρόσωπου Γιώργου Πεταλωτή, αφού επισήμανε ότι είναι λυπηρό γεγονός τόνισε ότι «είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν πάρει διαστάσεις και πριν πραγματικά προκληθούν και θύματα». Η Σ. Γιαννακά εκτίμησε ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη και δεν είχε τα χαρακτηριστικά των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να διαφυλάξει το κύρος του Κοινοβουλίου και την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση προς αντάρτες: Ψήφος εμπιστοσύνης η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!

“Δεν έχουμε λάβει γνώση”, απαντά το Μαξίμου για την επιστολή 16 βουλευτών που ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο

Εξαγριωμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Εξάψαλμος στον Παπακωνσταντίνου

Έκτακτο Eurogroup για πολιτική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε