Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: Αλλάξτε τα όλα τώρα – Τι ζητάει από τους υπουργούς του

Σαμαράς: Αλλάξτε τα όλα τώρα – Τι ζητάει από τους υπουργούς του

Να βάλουν τέλος στο τέρας της γραφειοκρατίας ζητά από τους υπουργούς ο Αντώνης Σαμαράς

Οδηγίες προς όλους τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς σχετικά με την μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης έστειλε ο πρωθυπουργός.

 Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι «αρχίζει η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, με στόχο την αναδιάθρωσή τους»

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός τονίζει πως πρέπει να γίνει άμεσα εξορθολογισμός καθώς η αναβάθμιση των υπηρεσιών σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Ολόκληρη η επιστολή του Πρωθυπουργού:

Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η Κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός Κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και με την πολύτιμη συνδρομή του δικού μας ανθρώπινου δυναμικού, η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους με στόχο την αναδιάρθρωσή τους. Έτσι, θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης. Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών.
Είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Και να εγγυηθούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο απαιτείται, σε κάθε βήμα, η συντονισμένη συνεργασία όλων μας.
Για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη μου.

Διαβάστε επίσης:
”Μ’ έφαγαν οι αγορές και το κατεστημένο”

Ο υπ.Εργασίας με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Μόνο οι πολίτες κάνουν θυσίες – Οι βουλευτές αντίθετα πληρώνονται με 20.479 ευρώ μηνιαίως – Όλα τα σκανδαλώδη προνόμια τους

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε