Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: Αυτονόητο ότι θα είμαι πρωθυπουργός

Σαμαράς: Αυτονόητο ότι θα είμαι πρωθυπουργός

– Υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα!
– Έχουμε πρόγραμμά σε ευρώ και όχι σε δραχμές – Ανοικτό το θέμα συνεργασίας – Ο Τσίπρας έχει οικονομικά για κόμικς
– Οι περικοπές των 11,6 δισ πρέπει να γίνουν έως το 2016 – Θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας
– Το να λες οτι θα αφοπλίσεις την αστυνομία είναι ανοησία
– “Θα κάνουμε το παν για να υπάρξει κυβέρνηση το μονο που θα βάλουμε όρο είναι να μείνουμε στο ευρω”
– “Δεν παίζουμε με την Ευρώπη και θα πάμε να αλλάξουμε το Μνημόνιο για να υπάρξει η δυνατότητα για νεες θέσεις εργασίας”

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην διακαναλική συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Είπε με νόημα ότι το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο σε ευρώκαι όχι σε δραχμές. 
“Θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα και ταυτόχρονα να μείνουμε στο ευρώ”, ειπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για καταγγελία του μνημονίου εν γνώσει του ότι αυτό οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ με τις γνωστές συνέπειες που θα καταλήξουν σε συνθηκολόγηση και σε δέκα μνημόνια!

Είπε εμμέσως ότι αν βγει πρώτο κόμμα εκείνος θα είναι πρωθυπουργός δίνοντας την εξής απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά: “γιατί κατεβαίνει κανείς στις εκλογές, για να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που δεν θα έχει εκλεγεί;”

Είπε ακόμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου τονίζοντας: «Δεν πάει άλλο. Πρέπει να βγει κυβέρνηση. Το πιστεύω πως αυτό θα γίνει. Δεν μπορούμε όμως να βάζουμε όρους εκ του προοιμίου όπως ο κ. Βενιζέλος που μιλάει για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Τι θα γίνει αν κάποιος δεν θέλει να μπει; Να μην ρίξουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με υποχωρήσεις όπου πρέπει για να υπάρξει αλλά με απαραίτητες προϋποθέσεις την παραμονή στο ευρώ και την αλλαγή του μνημονίου».

Είπε επίσης ότι δεν θέλει να πάμε ξανά σε εκλογές και πως πιστεύει ότι μπορεί να βρεθούν σημεία σύγκλισης για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ηταν ιδιαίτερα ειρωνικός και επικριτικός με τον ΣΥΡΙΖΑ και το οικονομικό του πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το “οικονομικά για κόμις” και σχολιάζοντας την φράση Τσίπρα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο Β’ αλλά δεν το λέει για να μην το μάθει ο αντίπαλος”,  σχολίασε: “καλά τι θα ψηφίσει ο λαός, γουρούνι στο σακί;”

Συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι:

– Υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που επικροτεί τον Κουφοντίνα
– Μιλώντας ο κ.Τσίπρας σε συνέδριο της νεολαίας του Συνασπισμού είπε ότι το κομμουνιστικό μοντέλο δεν απέτυχε επειδή δεν εφαρμόστηκε. Και αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς “Θέλουμε να γίνουμε Κούβα και Βενεζουέλα;”
– “Aς πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα για να αντιληφθεί τι σημαίνει «νόμος και τάξη»

Είπε επίσης την γνωστή φράση: “Εμείς θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις” αλλά και ότι θα καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση για τους μετανάστες. Επανέλαβε επίσης ότι «θα βγάλει τις κουκούλες».

Για το Δημόσιο είπε ότι η ΝΔ δεν θέλει απολύσεις, ότι σχεδιάζει την χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όλους, ακόμα και τους αυτοαπασχολούμενους.
Τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης για τους δανειολήπτες των Τραπεζών όταν η δόση υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Αναφέρθηκε σε αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, για το πόθεν έσχες των πολιτικών (δήμευση περιουσίας αν βρεθεί κάποιος να έχει περισσότερα εισοδήματα από αυτά που δηλώνει), για την ασυλία των βουλευτών και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πια θέματα του μνημονίου θα επαναδιαπραγματευθεί είπε ότι θα ζητήσει παράταση για την εφαρμογή των περικοπών έως το 2016 και να γίνει πιο δίκαιο το χαράτσι.

Τάχθηκε υπέρ του «μικρότερου και εξυπνότερου κράτους χωρίς απολύσεις». Τα όποια χρήματα θα προέλθουν από το σπάταλο κράτος και επανέλαβε: όχι άλλη μείωση μισθών, όχι άλλοι φόροι. Δεν συζητώ για μοντέλο μισθών Βουλγαρίας ή Πορτογαλίας κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί άλλαξαν ρόλους Τσίπρας και Σαμαράς

“Δεσμεύομαι για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη”

Θέλουν και την υπογραφή Τσίπρα πως θα τηρηθεί το Μνημόνιο!

Θυσιάζουν την Ελλάδα για το ευρώ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η προσφυγή της Κύπρου (;)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε