Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαμαράς: “Εκλογές η μόνη λύση” – “Κοινοβ.εκπρόσωπος” του ΠΑΣΟΚ ο Καρατζαφέρης

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση, ενώ εξαπέλυσε σφροδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

“Αυτή την εβδομάδα έγιναν απίστευτα πράγματα”, είπε ο κ. Σαμαράς.“Δεχτήκατε να παραιτηθείτε και κατάλαβα ότι ήσαστε ειλικρινής, άσχετο τι έγινε μετά” είπε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου.

“Αντιλαμβάνομαι ότι όταν φτάνει ένας πρωθυπουργός να δέχεται να παραιτηθεί, τότε η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Τι έγινε σήμερα και με ένα ανακάτεμα της κομματικής τράπουλας, έχουν όλα αλλάξει;” “Αν τα πράγματα μπορούσαν να βελτιωθούν με έναν ανασχηματισμό, προς τι η εξάωρη ακυβερνησία;” τόνισε.

Ούτε εσείς δεν εμπιστεύεστε αυτή την κυβέρνηση. Δεν ήταν η πρώτη σας επιλογή και δεν τη θέλατε. Αφού εσείς δεν την εμπιστεύεστε, γιατί να της δώσουμε εμείς ψήφο εμπιστοσύνης;” υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το κόμμα του δέχτηκε να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση σωτηρίας για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε, επιλέγοντας αντί για την εθνική σωτηρία “την κομματική του σωτηρία”. Περιέγραψε μάλιστα το νέο κυβερνητικό σχήμα “κυβέρνηση συγκόλησης ενόψει της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ”. “Ο ανασχηματισμός ήταν λύση απελπισίας, όχι λύση ελπίδας” σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι “η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση, αλλά συνενοχή” σημειώνοντας ότι ακόμη και τα “εξαπτέρυγα” της κυβέρνησης την έχουν εγκαταλείψει μπροστά στα αδιέξοδα του Μεσοπρόθεσμου.

Αμφισβήτησε όσα είπε ο πρωθυπουργός, ότι οι θυσιές πιάνουν τόπο. “Προβλέπατε ότι το έλλειμα θα πέσει στο μείον τέσσερα και τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν ότι ανέβηκε στο 13%. Πώς πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού;” αναρωτήθηκε.

Αμφισβήτησε την ικανότητα της κυβέρνηση να προχωρήσει με τις αποκρατικοποιήσεις, μιλώντας για συνδικάτα που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι.

Όσον αφορά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα το φθινόπωρο, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη θέσει διχαστικά ερωτήματα στο λαό”.

“Εμείς θα επιμείνουμε σε εκλογές και στο μεταξύ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περισώσουμε ό,τι σώζεται” δήλωσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν έχει πρόθεση να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα.

“Οι εκλογές είναι η μόνη λύση. Την εμπιστοσύνη του λαου την έχετε χάσει οριστικά και αμετάκλητα. Η Ελλαδα αξίζει καλύτερα αλλά σήμερα βουλιάζει σε τέλμα. Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση το ταχύτερο είναι ο λαός” κατέληξε.

Στην δευτερολογία του ο κ.Σαμαράς αναρωτήθηκε πως “Ενας πρωθυπουργός που παραιτείται το πρωί, το απόγευμα γίνεται φέρελπις πρωθυπουργός”.

Επίσης, επιτέθηκε στον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας οτι ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Είπε μαλιστά χαρακτηριστικά: “κ.Παπανδρέου, τον αδικήσατε τον κ. Καρατζαφέρη. Σας ζήτησε να τον κάνετε υπουργό κι εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: “Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές” – Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης

Παπαρήγα: “Θα είσαστε ο τελευταίος νεκροθάφτης στα δικαιώματα του λαού”

Φοβερή επίθεση Καραστζαφέρη σε Σαμαρά: “Προδότης” και “Τρελλαντώνης”

Τσίπρας: “Κυβέρνηση με σύμβαση έργου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε