Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαμαράς: «Έχει διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup, Ζακ Κλοντ Γιούνκερ, είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στην 50λεπτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Λουξεμβούργιο ηγέτη για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη κοινωνικής συνοχής, η οποία, όπως είπε, έχει διαταραχθεί από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα.

Εξέφρασε την άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι παρατεταμένα, προκειμένου να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή του με την “κατά περίπτωση” συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο μηχανισμό σταθερότητας της ευρωζώνης, όπως αποφασίστηκε στις 28 Νοεμβρίου από τους υπουργούς Οικονομικών, λέγοντας ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης είναι προτιμότερο να λύνονται εντός της ΕΕ.

Σε γενικές γραμμές, δήλωσε σύμφωνος με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Ευρώπη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να δρα, αναλόγως, σε περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις αυτές δυσχεραίνουν τη θέση της στις διεθνείς αγορές.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, επιδοκιμάζοντας την άποψη που εξέφρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περί χρηματοδότησης μεγάλων έργων υποδομής στην ΕΕ, μέσω ενός είδους ευρωομολόγων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε