weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Σαμαράς για τον 1 χρόνο Παπανδρέου:»Από το λεφτά υπάρχουν, στο μαζί τα φάγαμε!»

του κόμματος, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Α. Σαμαράς επεχείρησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και να πλήξει το προφίλ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο, με τις κατά καιρούς υποσχέσεις του πρωθυπουργού, όπως το λεφτά υπάρχουν, οι υποσχέσεις του για αυξήσεις μισθών και συντάξεων και η άρνηση της προσφυγής στο ΔΝΤ.

    Σαφής στόχος του Α. Σαμαρά είναι να εμφανίσει τον πρωθυπουργό «αναξιόπιστο και αδύναμο που σύρεται από τις εξελίξεις».

  Το βίντεο έκλεινε με το σύνθημα «δώσε ένα καλό μάθημα με τη ψήφο σου στην κυβέρνηση».

 Ο κ. Σαμαράς είπε οτι το ΠΑΣΟΚ ότι είναι ένα κόμμα που είπε ψέματα για να βγει, μετά έκανε τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν και μετά έστησε εξεταστικές επιτροπές, προκάλεσε πρωτοφανή κρίση δανεισμού και υπέγραψε το μνημόνιο δένοντας χειροπόδαρα την χώρα.

  «Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη, που εξελίσσεται στην χειρότερη της τελευταίας 30ετίας», είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε την κατάσταση. Ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε το εκλογικό σώμα τάζοντας σε όλους λαγούς με πετραχήλια, παρέλυσε τον δημοσιονομικό μηχανισμό και κατέρρευσαν τα έσοδα, ενώ έκανε και αλχημείες φουσκώνοντας το έλλειμμα».

  Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση άρχισε να διασύρει την χώρα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα σπρέντς, δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα που χρειάζονταν και μετέτρεψε το πρόβλημα του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την απειλή του ότι θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.

 Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τώρα στήνουν εξεταστική και για την οικονομία και ήδη έχουν επεκτείνει την έρευνα κάτω από τις πιέσεις μας από το 2000 και μετά. Αυτό που δεν σκέπτονται είναι να την επεκτείνουν και στο 2010. Μην σας νοιάζει θα το κάνουμε εμείς, θα κάνουμε εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, πώς στήθηκαν κερδοσκοπικά παιχνίδια από τις εκλογές και μετά».

 Συνεχίζοντας την επίθεσή του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν και έχουν ελλείμματα, αλλά «μόνο η δική μας κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης στην τρόικα και έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό».

 Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι με το λάθος μίγμα οικονομικής πολιτικής το χρέος θα αυξάνεται συνεχώς και το έλλειμμα δεν θα μηδενισθεί.

 Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι της έχουν ξεφύγει τα έσοδα και οι δαπάνες, εξαγγέλλουν – είπε – προυπολογισμό με πρόσθετους φόρους και περικοπές δαπανών, με ύφεση και με ανεργία στο 15%.

«Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ οικονομικής αναποτελεσματικότητας», είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε στις διαρθωτικές αλλαγές, λέγοντας ότι πολλές από αυτές που παλαιότερα τις αρνιόταν το ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητες και γι αυτό εμείς τις στηρίζουμε.

 Πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο όσο το δυνατόν νωρίτερα, είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στον φαύλο κρατισμό και στην εξαπάτηση του κόσμου.

    Μίλησε για τους δικούς του στόχους, λέγοντας ότι «εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να υποσχεθούμε τίποτε που η χώρα δεν αντέχει. Θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ. Θα δημιουργήσουμε μία επιτελική και ευέλικτη κυβέρνηση, που θα φέρει αποτελέσματα στην ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, θα δώσουμε προτεραιότητα στις άμεσες επενδύσεις. Θα αποκαταστήσουμε τον εθνικό χαρακτήρα του υπουργείου Παιδείας και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης. Θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα μπούμε στον ενάρετο κύκλο της ανάκαμψης».

 Στα εξωτερικά θέματα είπε ότι δεν θα κάνει διαπραγματεύσεις από θέση αδυναμίας. Ο χρόνος του ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται με πέντε φράσεις: «από το λεφτά υπάρχουν, στο μαζί τα φάγαμε», είπε ο κ. Σαμαράς.

    Κλείνοντας αναφέρθηκε στον κ. Παπανδρέου και στην πρόσφατη βράβευσή του στη Γερμανία: «Πρόσφατα η γερμανική τράπεζα βράβευσε τον πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του, σύντομα θα τον ανταμείψει και ο ελληνικός λαός για την ειλικρίνειά του, κυρίως για το «λεφτά υπάρχουν»».

#TAGS MM