Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με μια βιαστική κίνηση, που σχολιάστηκε έντονα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε» κάθε κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Το κατηγορηματικό όχι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στον ομιλία του, στη Βουλή, ήρθε λίγα λεπτά αφού κατέβηκε από το βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές», ήταν η λακωνική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα έθεσε δυο όρους για να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση: να μην συνοδεύεται από τα μέτρα και να μην ψηφιστεί με τη διευρυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Τώρα, όμως, πολλοί τον κατηγορούν ότι βιάστηκε να “κλείσει” την πόρτα της συναίνεσης.

Εξαρχής, ο κ. Σαμαράς είχε κάνει σαφές ότι για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα έπρεπε αυτή να έχει διάρκεια ζωής έξι εβδομάδες, να αποτελείται από τεχνοκράτες και όχι πολιτικούς και να είναι καθαρά διεκπεραιωτική: να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να μη συμμετέχει σε αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό το είχε τονίσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν έγινε και τελικά, ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ότι θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δεν εξέφρασε καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ξεκινήσω επαφές για κυβέρνηση συνεργασίας – Αν δεν ευοδωθούν μένω στην εξουσία

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε