Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σαμαράς: “Η συναίνεση ήταν πέρυσι, τώρα πρέπει να αλλάξει η πολιτική”

Σαμαράς: “Η συναίνεση ήταν πέρυσι, τώρα πρέπει να αλλάξει η πολιτική”

Λίγο πρίν απο το ραντεβού της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και ουσιαστικά κλείνει όποια περιθώρια συναίνεσης μπορεί να υπάρξουν.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Σαμαρας σημειώνει ότι η εποχή της συναίνεσης ήταν πέρυσι, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι την αρνήθηκε και την τορπίλισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι τώρα προέχει η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η αλλαγή πολιτικής. “Έχω μιλήσει για δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τις δεσμεύσεις του. Γιατί η πολιτική αυτή δεν δουλεύει. Αυτό το ομολογούν οι πάντες”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρινίζει οτι είναι κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και υπέρ του ευρωομολόγου, ενώ υπενθυμίζει ότι το κόμμα του πρώτο μίλησε για την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως η προσωπική του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πάντα καλή, επισημαίνει όμως χαρακτηριστικά πως “μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου”.

Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ των καθαρών, όπως λέει, λύσεων ενώ εκτιμά πως ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση στις εκλογές και δεν θα υπάρξουν φαινόμενα ακυβερνησίας.

Για μια ακόμα φορά όμως κλείνει ξεκάθαρα την πόρτα στο ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη υπενθυμίζοντας πως ψήφισε το μνημόνιο και πολέμησε τη ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει πολύ καλές και αδιατάρακτες τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζει πως ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του, τονίζει όμως πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει το αυτομαστίγωμα της παράταξης δίνοντας άλλοθι στην καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. “Αρνούμαι να ζω στο χθες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε