Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σαμαράς: Κάποιοι εύχονται την καταστροφή της Ελλάδας και νοσταλγούν την Αργεντινή – Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές και τα μέτρα προσωρινά!

Σαμαράς: Κάποιοι εύχονται την καταστροφή της Ελλάδας και νοσταλγούν την Αργεντινή – Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές και τα μέτρα προσωρινά!
– Χτυπάμε δύο μεγάλα σκάνδαλα. Την γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή
– Εντοπίσαμε μεγάλους φοροφυγάδες, τους ζητάμε να πληρώσουν
– Η επόμενη δόση θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα
– Θα προχωρήσουμε σε συμψηφισμό οφειλών
– Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη με το λόμπι της δραχμής εντός Ελλάδας

«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου.
 
Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
 
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.
 
«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης.
Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.
 
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.
 
Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς». Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.
 
«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων».
 
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αυτές θα είναι και οι τελευταίες περικοπές που θα γίνουν και ότι προσπαθούν να μην γίνουν οριζόντιες περικοπές. Είπε ακόμη ότι τα μέτρα θα είναι προσωρινά.
 
Σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή είπε ότι “εντοπίσαμε μεγάλους φοροφυγάδες και τους ζητάμε να πληρώσουν, και θα πληρώσουν. Χτυπάμε δύο μεγάλα σκάνδαλα. Την γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή”, είπε.
 
 
Σχετικά με την επόμενη δόση, δεσμεύθηκε ότι θα επιστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα ξεμπλοκάρουν έργα από το ΕΣΠΑ.
 
«Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα για να αλλάξει η πορεία της οικονομίας» υποσχέθηκε.
 
Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και την ενίσχυση των εξαγωγών.
 
Δεσμεύθηκε ότι μία φορά το μήνα θα βλέπει τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, ώστε να έχει ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας.
 
 
Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη
 
Στους δρόμους βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε