Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαμαράς: “Κορόϊδευε για Παπαδήμο ο Παπανδρέου – Δεν υπογράφω”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για ακόμα μια φορά ο αρχηγός ενός από τα δυο μεγάλα κόμματα συγκάλεσε σύσκεψη της Κ.Ο. του κόμματός του είπε αυτά που ήθελε να πει και αποχώρησε χειροκροτούμενος.

Ο Αντώνης Σαμαράς παρά το γεγονός ότι έχουν ακουστεί δημόσια διαφωνίες ακολούθησε την πρακτική του Γ.Παπανδρέου και αφού εκφώνησε την ομιλία του αποχώρησε…

Εντυπωσιακό ήταν βεβαίως το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε ότι στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, για την κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ.Παπανδρέου δεν του είχε προτείνει καν το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

“Πάρα πολλά έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα κινδύνευσε άμεσα.” Ήταν η πρώτες φράσεις του Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος.

Απερίγραπτη χαρακτήρισε την κίνηση του Γ. Παπανδρέου για κήρυξη δημοψηφίσματος. ‘πήραμε πρωτοβουλία να σώσουμε τη χώρα” συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για τη διασφάλιση της ρευστότητας της νέας δανειακής σύμβασης τη διενέργεια εκλογών και την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια που τέθηκε σε κίνδυνο όπως τόνισε.

Τέσσερις στόχους έβαλε η Ν.Δ. και πέτυχε και τους τέσσερις είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ν.Δ. πέτυχε να πείσει που οδηγούσε η λάθος πολιτική που ακολουθούνταν τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος και τις τελευταίες ημέρες έπεισε ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και να ανοίγει νέους δρόμους.

“Είπα δημόσια ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην γίνει το δημοψήφισμα και αυτό έγινε” τόνισε ο αρχηγός της Ν.Δ. “ήταν υποχρέωση και καθήκον μας για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο” συνέχισε, χαρακτηρίζοντας κόμμα με εθνική ευθύνη την Ν.Δ.

“Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να φέρει την χώρα στο γκρεμό να κρέμεται από μία κλωστή”, είπε αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου και τόνισε εκ νέου την ανάγκη για άμεση διενέργεια εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για το καλό της χώρας.

Εμείς καθορίζουμε τη διάρκεια της κυβέρνησης “εξαρτάται και από μας” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην πιθανότητα παράτασης της ζωής την νέας κυβέρνησης για να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

“Δεν αφήνουμε καμία υποψία συγκυβέρνησης” είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ν.Δ. Θα στηρίξουμε το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει η μεταβατική κυβέρνηση, τίποτε περισσότερο. Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε μάλιστα πως σε ότι δεν συμφωνεί η Ν.Δ. δεν θα βάλει την υπογραφή της.

“Φέραμε μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε όσα έγιναν την περίοδο Παπανδρέου” ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας διαρκώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως η συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ. δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση συγκυβέρνηση.

Για πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής ως τώρα έκανε  λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως τα έσοδα αντί να αυξηθούν έχουν μειωθεί κατά 4,4% ενώ έχουν αυξηθεί και τα έσοδα, στοιχεία που δείχνουν πως χρειάζεται άμεση αλλαγή στο μείγμα πολιτικής όπως επιμένει η Ν.Δ.

“Κάποιοι αναρωτιούνται τι θα ψηφίσουμε” είπε ο Αντώνης Σαμαράς και απαντώ συνέχισε “δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα” και αυτό το δέχονται τόσο η τρόικα όσο και η νέα Κυβέρνηση, είπε. Έστειλε το μήνυμα ωστόσο στους εταίρους πως όσα έχουν ήδη ψηφιστεί θα στηριχθούν, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το μέτωπο επαναδιαπραγμάτευσης “της αλλαγές δεν θα πάψουμε να τις ζητάμε” συμπλήρωσε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Όσο για τις υπογραφές με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: “εγώ τέτοιου είδους δηλώσεις δεν υπογράφω. Ότι υπογράφτηκε απ’ τη χώρα μου δεν το αμφισβητώ, αλλά θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε” συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται ρεαλισμός, οι συνθήκες είναι δύσκολες, για ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα χρειάζονται συνθήκες ανάκαμψης.

Κλείνοντας ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου για προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία βάζοντας τη χώρα σε κίνδυνο. “Τι ακριβώς ήταν προτιμότερο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. “μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου για 100 ημέρες ή 2 χρόνια Κυβέρνησης Παπανδρέου;”

“Όσοι νόμισαν ότι αλλάξαμε θέσεις σύντομα θα καταλάβουν τι λάθος έκαναν. Σύντομα θα καταλάβουν τις κρίσιμες στιγμές στις οποίες βρέθηκε η χώρα. Πολλοί θα καταλάβουν ότι η Ν.Δ. είναι η εγγύηση ασφάλειας της χώρας. Δώσαμε εξετάσεις αποτελεσματικότητας και ευθύνης.”

Μια στιγμή της ομιλίας του που θα συζητηθεί ήταν όταν έκανε σαρδάμ και αντι να αναφερθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου είπε στην κυβέρνηση Παπανδρέου και έσπευσε να το διορθώσει λέγοντας: “Μακριά από μας”. Και τότε όλοι ξέσπασαν σε γέλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ – “Ακροδεξιοί όσοι διαφωνούν με την συνεργασία”

Καμμένος:”Ο Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και το εξωτερικό”

Μέσα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ – Δείτε φωτό

Ο Καρχιμάκης θα απαντά στον Σαμαρά… – “Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι σε σύγχιση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε