Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαμαράς: όχι στο ΠΑΣΟΚ και σε όσους “τζογάρουν” στην απελπισία

Σαμαράς: όχι στο ΠΑΣΟΚ και σε όσους “τζογάρουν” στην απελπισία

Κάθετα αρνητικός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε και στα κόμματα που είτε όπως είπε θέλουν να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη Ν.Δ. είτε κινούμενα αντιμνημονιακά με εύκολα λόγια επιχειρούν να αλιεύσουν ψήφους.

“Η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ θέλει, απλά, να πέσει στα μαλακά. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου, Δεν προσφέρουν διέξοδο. Δεν εξηγούν τι θα κάνουν. Καταγγέλλουν όλους τους άλλους. Καταγγέλλονται και μεταξύ τους. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση” τόνισε μιλώντας στην Πάτρα.

Ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την πρωτεύουσα της Αχαϊας εξηγώντας πως εμπόδιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είναι ο νόμος Ραγκούση, ενώ σχολίασε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αντίθετη πολιτική στο θέμα των παράνομων μεταναστών.
“Πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι “ξέφραγο αμπέλι” Τα σύνορα θα φυλαχτούν καλά, θα πάψουν να έρχονται καινούργιοι λαθρομετανάστες και θα δημιουργηθούν χώροι για τη φύλαξή τους μέχρι να απελαθούν στις πατρίδες τους” ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι “θα ρίξουμε το βάρος στην κατανομή του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνουν έργα και να προωθηθεί η ανάπτυξη”, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αντικατασταθεί το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα γίνει διερεύνηση από δικαστικούς για το πόθεν έσχες όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974, καθώς και μια εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφθασε στο Μνημόνιο. “Ο λαός οφείλει να ξέρει» είπε ο Αντώνης Σαμαράς «ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου”. Διότι όπως πρόσθεσε “για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν”.

Διαβάστε επίσης:
Ε. Βενιζέλος: δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία – Προτιμώ μια κυβέρνηση με κόμμα της Αριστεράς

Newsit – εκλογές! Κάθε μέρα και ένας υποψήφιος – Στείλτε τα ερωτήματά σας!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε