Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαμαράς: Σε 10 μέρες θα εγκριθεί η επένδυση για το χρυσό

Σαμαράς: Σε 10 μέρες θα εγκριθεί η επένδυση για το χρυσό

Θα εγκρίνουμε άμεσα την επένδυση της Eldorado στη Θράκη, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα προστατευθούν με κάθε κόστος δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή τους στη Wall Street Journal ενώ τονίζει πως η επένδυση της Eldorado Gold στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης έχει την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και η έγκριση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 μέρες.

“Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους ενέργειες” αναφέρει ο πρωθυπουργός με αφορμή τα επεισόδια του σαββατοκύριακου στις Σκουριές Χαλκιδικής.  “Η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις στη χώρα”, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανάψει το πράσινο φως στην επένδυση της εταιρείας Eldorado Gold στο ορυχείο χρυσού στην Θράκη προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την βίαιη επίθεση σε ένα από τα ορυχεία της στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η επένδυση της Θράκης είναι ένα μόνο κομμάτι από την συνολική επένδυση της εταιρείας που διατηρεί δικαιώματα εκμετάλλευσης σε συνολικά τέσσερα ορυχεία χρυσού και άλλων υλικών. Συνολικά η εταιρεία έχει δεσμευθεί να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στα επόμενα 4 χρόνια.

Διαβάστε

Μεταλλεία Κασσάνδρας: Το χρονικό της επένδυσης

Χαλκιδική: Νέα ”σκοτεινή” επίθεση στις Σκουριές – Στοχός ο οδηγός φορτηγού!

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον “πόλεμο” στις Σκουριές – Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια – Το βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt

Σκουριές: Κάνει μήνυση στους σεκιουριτάδες ο άνθρωπος που συνελήφθη για ηθική αυτουργία στη δολοφονική επίθεση! 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε