Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαμαράς σε Μέρκελ: Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την τρίτη του συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Και επανέλαβε ότι η Ελλάδα δίνει μάχη για να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει χαρακτηριστεί άτυπη. Γι’ αυτό και οι σύντομες δηλώσεις των δυο ηγετών έγιναν πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες τους και όχι μετά.

Είπαν και οι δυο λίγα λόγια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού, για να αποκτήσουμε και πάλι την αξιοπιστία της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στην αγορά και κατ΄
επέκταση την ανάπτυξη», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «παρακολουθούμε στενά το πρόγραμμα αναθεώρησης, μια καλύτερη οικονομική συνεργασία θα μας βοηθήσει όλους» και εξέφρασε τη χαρά της που συναντά ξανά τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, διμερή θέματα, η γενικότερη οικονομική κατάσταση «η οποία είναι πολύ σημαντική και για τη Γερμανία», αλλά και οι εξελίξεις στην ΕΕ, «όπου ως τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε καταφέρει σημαντικό βαθμό συντονισμού», ήταν στην αντζέντα της συνάντησης όπως δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο του οικονομικού συνεδρίου της εφημερίδας “Die Welt”. Προσερχόμενος στο συνέδριο τόνισε πως πρέπει να σταλεί «μήνυμα αισιοδοξίας» από την Ελλάδα. «Το ποτήρι είναι μισογεμάτο», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα «ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και η Ευρώπη βοηθά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Κάτι δεν πήγε καλά στην τελευταία συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά”

Η ελληνική οικονομία στο επίκεντρο της ομιλίας Σαμαρά

Ψάχνει αγοραστές για τις δημόσιες επιχειρήσεις στη Γερμανία ο Σαμαράς

ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά: Ξεπουλάει την Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε