Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαμαράς στην Κ.Ο. της ΝΔ: Η περιβόητη συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει

Σαμαράς στην Κ.Ο. της ΝΔ: Η περιβόητη συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει

Οι εκλογές – όποτε κι αν γίνουν – θα προκληθούν από τα αδιέξοδα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα ψέματα της κυβέρνησης τελείωσαν και ήρθε η ώρα της αλήθειας. Ολες οι συζητήσεις για το πώς θα σωθεί η Ελλάδα από την ΕΕ δείχνουν ότι η περιβόητη συνταγή του μνημονίου έχει αποτύχει… Τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν – θα τις κερδίσουμε γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. «Η κοινωνία περιμένει από εμάς να τα τη βγάλουμε από την κρίση».

«Τώρα κατάλαβαν ότι δεν δουλεύει το Μνημόνιο, ενώ περυσι το ψήφισαν. Ολες οι ιδέες που συζητούνται σήμερα δείχνουν ότι το μνημόνιο απέτυχε», συμπλήρωσε, καθώς όπως είπε, αν είχε επιτύχει, δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε σήμερα για επιμήκυνση.

Όσον αφορά τις εξεταστικές επιτροπές ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπάθησε να θέσει τη ΝΔ υπό ομηρία. Επικριτικός ήταν και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι υποκρισία και ασυναρτησία από τη μία να ψηφίζουν νόμους που προσελκύουν μετανάστες και από την άλλη να φτιάχνουν φράχτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη συστράτευση όλων στο κόμμα καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα προκύψουν από την οργή του κόσμου. “Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, αγωνίζεται για το λαό, πέρα από στεγανά. Απευθυνόμαστε σε όλους, ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Κανέναν δεν θεωρούμε δεδομένο και κανένα δεν χαρίζουμε”, τόνισε ο κ. Σαμαράς ζητώντας από τα στελέχη της ΝΔ να απορρίψουν τα στρογγυλεμένα λόγια.

Παρών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε