Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σαμαράς: «Στηρίζω όποια μέτρα ωφελούν την πατρίδα»

EUROKINISSI

“Στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, λέμε όχι” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «γυμναστική στη ματαιότητα» την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ενώ συμφωνεί στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, δεν δίνει στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή.

«Σήμερα τα πράγματα πάνε ανάποδα, το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%. Σήμερα, παρά τις θυσίες, ακόμη και η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%. Αυτό είναι “γυμναστική στη ματαιότητα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Συμφωνία με την Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι. Στήριξη όμως σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, λέμε όχι. Για παράδειγμα, αν ένα μέτρο, όποιος κι αν το προτείνει, είναι καλό για την πατρίδα, έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε. Ένα κακό μέτρο όμως, δεν έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε», πρόσθεσε.

Με τη φράση του Θουκυδίδη «οι καιροί ου μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν μπορούν να περιμένουν), υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά.

Για ζοφερό τοπίο, το οποίο δημιουργείται από την κατάσταση στην οικονομία, την ασφάλεια, την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι «το θέμα είναι να βρούμε τη σωστή λύση». «Το εύχομαι», απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Μετά τη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες, οι δυο άνδρες συνομίλησαν επί 40 λεπτά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προτάσεις του κόμματός του, τις οποίες παρουσίασε στο Ζάππειο την περασμένη εβδομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε