Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σαμαράς: Στο σφυρί και βραχονησίδες!

Σαμαράς: Στο σφυρί και βραχονησίδες!

Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για “ξεπούλημα”.

O κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης βραχονησίδων και εξηγούσαν ότι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να έχουν εμπορική εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης, τουριστική αξιοποίηση.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις προσδοκίες του από τις συναντήσεις με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι «το μόνο πράγμα στο οποίο θέλουμε να επιμείνουμε, είναι πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Δεν συζητάμε για τους στόχους του προγράμματος. Θέλουμε μόνο να είμαστε σίγουροι ότι θα τους πετύχουμε διατηρώντας την κοινωνική συνοχή. Θέλω να σβήσω την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να δημιουργεί προβληματα. Είμαι εδώ για να τα επιλύσω, αλλά έχουμε ανάγκη από λίγο αέρα για να ξαναβρούμε την ανάσα μας», επισημαίνει κ. Σαμαράς.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι μία πιθανή ελληνική έξοδος θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επικίνδυνη για την Ευρώπη, ενώ απευθύνει εκ νέου έκκληση να διαλυθεί το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, καθώς και να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε γερμανικό έδαφος απόψε ο πρωθυπουργός – Όλο το πρόγραμμα…

Α.Σαμαράς:”Εαν δεν πάρουμε την επόμενη δόση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει”

Με.. κομμένη την ανάσα! – Reuters: Σήμερα Μέρκελ και Ολάντ…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε