Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαμαράς: «Τερματοφύλακας πριν το πέναλτι ο κ. Παπανδρέου»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι εξαγγελίες Παπανδρέου για το επίδομα στους συνταξιούχους βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του Αντώνη Σαμαρά. Μια κριτική που έγινε με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους!

«Την ώρα που οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται, ο κ. Παπανδρέου έκανε χθες δήλωση για τους συνταξιούχους: Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση – και πάλι – εξαπάτησης των πολιτών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι εθίγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από τα μέτρα του μνημονίου. Γι’ αυτό και η αγωνία του, θυμίζει την αγωνία του τερματοφύλακα λίγο πριν από το πέναλτι. Και το πέναλτι θα το χτυπήσει ο ελληνικός λαός στις 7 Νοεμβρίου», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Λάρισα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και μιλώντας με πολλούς πολίτες, διαπίστωσε ότι από την κατάσταση που σήμερα επικρατεί τα μαγαζιά, οι βιοτεχνίες αλλά και ο απλός κόσμος δεν θίγονται απλά, αλλά θυσιάζονται, όπως είπε. «Η δική μας υπόσχεση είναι υπόσχεση ελπίδας και τόσοι άνθρωποι μαζί μας, δείχνουν ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις μας. Μας λένε να πάμε μπροστά», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε – ενόψει των επερχόμενων εκλογών – ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν δικαίωμα να πουν ναι στην αποχή, γιατί θα είναι σαν να λένε “ναι” στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του. «Δώστε εμπιστοσύνη σε μια παράταξη που, ύστερα από σκληρή αυτοκριτική, σήμερα αναγεννάται και αγωνίζεται για να καλύψει τις ανάγκες του έθνους και των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε το πρωί από τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν δίκαιες, άμεσες και πάντοτε στην ώρα τους αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ και όχι άδικες και οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα στον ΠΣΕΑ, που δεν εξατομικεύουν τα προβλήματα του κάθε αγρότη.

Οι καλλιέργειες στη Θεσσαλία απειλούνται από το πράσινο σκουλήκι, ενώ ζημιές υπέστη το βαμβάκι, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε δε ότι εάν δεν δοθούν οι προαναφερθείσες αποζημιώσεις ο αγροτικός κόσμος θα μπει σε μια βαθιά τραγωδία.

Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του υπέρ του έργου στον Αχελώο. «Ρωτάω τον κ. Παπανδρέου: Είναι υπέρ της άποψης της κας Μπιρμπίλη ή του κ. Ρέππα; Να απαντήσει προ των εκλογών για να ξέρουμε ποιοι είναι με ποιους και γιατί», είπε.

Ακόμη εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει σε μια νέα τακτική φόβου εις βάρος των αγροτών, υπερασπίστηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες και ανέφερε ότι η ΝΔ έχει καθαρές και στοχευμένες θέσεις για το αγροτικό ζήτημα και περιμένει και καθαρές απαντήσεις.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς με αφορμή την επίσκεψή του στο νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, αλλά και στον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη έκανε συγκεκριμένες αναφορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Καλλικράτη.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι μέχρι το 2013 η κυβέρνηση θα έχει περικόψει άλλα τρία δισ. από τους πόρους που δίνει προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό, είπε χαρακτηριστικά, λέγεται τραγωδία. Και υπογράμμισε ότι πέραν όλων των άλλων, στις εκλογές του Νοεμβρίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η συγκεκριμένη παράμετρος.

Υποστήριξε δε ότι η περικοπή των πόρων έχει ως στόχο να ωθήσει κάθε δήμαρχο να αυξήσει τελικά τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να εξοικονομήσει τους πόρους, που κανονικά θα έπρεπε να πάρει από τις επιχορηγήσεις. Αυτό, είπε, είναι ένα μεγάλο θέμα για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα και τόνισε ότι θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τους κινδύνους που αυτή υποκρύπτει.

Εξάλλου ο κ. Σαμαράς εκφράστηκε με ιδιαίτερη θέρμη τόσο για την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που, όπως τόνισε, θα είναι και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Θεσσαλία, όσο για την υποψηφιότητα του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη που, όπως σχολίασε, είναι ο δήμαρχος του σήμερα και του αύριο για τη Λάρισα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε